søndag 26. desember 2010

Jula 2010!

Oppi all sykdom, flytting og biltrøbbel, så kom julestemninga sent i år...enda jeg ELSKER jula! Men lillejulaften kom den :-) Vi kjørte først hjem til min familie for å bytte de siste julegavene og det var koselig! Så var det hjem til oss selv på Støren og vaske, pynte og spise grøt med mandel i.
Mandelen var det ingen som fikk siden den lå hos Sebastian, men han spiste ikke nok til å få den i munnen. Men det ble godterier på alle sammen :-)
Sebastian var med og satte en porsjon grøt ut på trappa sånn at Nissen kunne få litt å spise på når han kom om natta.

Da Dina hadde lagt seg, var Sebastian med og pynte juletreet... :-)


Så leste vi nattabok (julebok) og hengte opp julestrømper til alle fire.
Da gutten hadde kommet seg vel i seng, kom tårene...det var litt skummelt å tenke på at Nissen skulle komme inn på rommet om natta. "Mamma...kan du si te nissen at han ikke ska kom?" Vi avtalte at jeg skulle si det. Etter noen minutter hørte vi en liten gutt komme ut i gangen...han hadde julestrømpen med seg...hang den på badedøra og sa strengt "DEN SKA IKKE Æ HA!!!".
Han fikk lov å komme på stua til oss å se Grevinnen og hovmesteren, da lo han godt!
Så ble det omsider natta :-)

Vi hang julestrømpen på døra hans og fylte den med godterier likevel.
Neste morgen sto jeg opp ekstra tidlig å tente opp i ovnen og tente mange telys/stearinlys. Da Thomas sto opp vekte vi ungene.
Da Sebastian oppdaget at Nissen likevel hadde kommet om natta, var det helt greit. Ute på trappa sto tallerkenen tom, så grøten hadde Nissen spist ;-)
Vi spiste en god frokost, så litt barnetv og pyntet oss...så dro vi til sykehuset.
Vi var veldig spent på prøvene til lillemor...kjedelig om hun måtte ha påfyll av noe på selveste julaften. Prøvene var greie nok til at vi etter ett par timer fikk dra fra sykehuset. Alle de andre barna fikk også dra hjem med fine prøver, unntatt ei jente...føler med henne og foreldrene (og alle andre uheldige rundt omkring) som må tilbringe jula på sykehuset!

Vi skulle egentlig feire julaften hjemme på Støren, men ettersom vi måtte på sykehuset, ble det heller så vi var hos mine svigerforeldre som bor nærmere sykehuset.


Til middag var det som vanlig ribbe med alt av tilbehør. Vi hadde hele 3 forskjellige desserter....hjemmelaget karamellpudding som Thomas og de er vant til....moltekrem som jeg er vant til...og riskrem til ungene som ikke liker det andre.


Etter desserten kom Nissen...og i år var han ikke like skummel. Sebastian lot seg ikke bli spurt to ganger om å sitte på nissens fang ;-)


Å holde oversikt over hva Sebastian fikk av hvem var ikke helt enkelt...papir, bånd og kort ble revet av i voldsom fart, men gutten var i allefall storfornøyd!
Dina åpnet to gaver selv, men så var hun helt utslitt og måtte ha hjelp til resten. Da gavene var åpnet måtte vi bare pakke alt ut i bilen og komme oss hjemover for da var det to småtroll som var slitne og klare for senga. Da jeg løftet Sebastian inn i bilen sa han "men æ har det jo så arti hær...", så sovna han med en gang :-)

I går hadde vi en helt rolig kosedag hjemme. Barna lekte med nylekene. Vi fikk besøk av min familie...det var koselig. Til middag hadde vi fløtepudding sånn som vi pleier 1.juledag.

Jeg har i lang tid vært veldig sliten...kommer vel av alt styret med Dina Michaela...så i går kveld sovna jeg også faktisk i senga til Sebastian da jeg la han for natta, hehe. Thomas vekte meg etter en times tid og da så vi film :-)

I dag skal vi ha ribbe igjen. Tradisjonen er egentlig at Erling spiser hos oss 2.juledag, men i dag blir det bare oss.

Kattene koser seg også i jula...de har fått både seifile, fløtepudding i tilegg til vanlig kattemat :-) Vi passer katta til husverten vår nå i jula, og han satte helt klart pris på litt fisk ;-)



I morgen skal vi inn på sykehuset for at Dina Michaela skal få cellegiftkur nr.4. Denne gangen skal Thomas være på sykehuset sammen med meg...og Sebastian skal være hos farmora og farfaren.
Dette er etter planen siste cellegifta hun skal ha. Så krysser vi alt vi har for at alle undersøkelser, bilder og prøver heretter viser at hun ikke trenger noe mer. Veneporten skal ikke opereres ut før om et års tid, i tifelle det skulle bli behov for noe mer.
Dagen før nyttårsaften skal vi få komme hjem fra sykehuset, så nyttårsaften i år blir nok bare stille og rolig på Støren. Hadde vært gøy med litt liv og røre, men vi vet jo ikke hvordan formen på Dina Michaela er...så er vi voksne også kanskje litt slitne etter sykehusoppholdet....
Vi skal i allefall ha kalkun og kose oss :-)

Ønsker alle en fin romjul, og alt godt for det nye året :-)

Klem fra Natalie

6 kommentarer:

  1. Godt at dere klarer å kose dere selv om det er mange bekymringer for tiden. Og veldig greit at dere kan være to på sykehuset nå når siste kuren skal taes. Sebastian, farmor og farfar har jo bare godt av litt kvalitetstid sammen.

    SvarSlett
  2. Ja, han vil gjerne være hos dem :-) Bedre for han å være der enn å tilbringe romjula på sykehuset...selv om han liker seg veldig godt på sykehuset også da..
    Håper du også koser deg :-) Klem

    SvarSlett
  3. Det var et flott blogginnlegg, Natalie :-) Så gøy å se Sebastian pynte tre og lese om dette med strømpen og nissen ! Ogå lillemor da - SÅÅÅ fin i kjolen sin ! Bra at dere fikk kosa dere litt, selv om ting er som det er for tiden. Håper og tror på at alt blir bra nå etter denne siste kuren hennes :-) Klem.

    SvarSlett
  4. Ja, vi har kosa oss skikkelig i jula og ungene har vært storfornøyde :-)
    Gleder meg til siste kuren er over nå ja, så kan ting rette på seg og bli som normalt...og jeg kan begynne å jobbe igjen :-)

    SvarSlett
  5. Nydelig bilde av deg, Natalie! :) Godt å lese at dere har fått noen gylne julestunder innimellom slagene. Vi er mange som tenker på dere i denne tiden, og som håper av hele vårt hjerte at denne runden med cellegift blir den siste. Ønsker dere all mulig styrke og energi i tiden framover!

    Birgitte (venninne av Anne-Lill)

    SvarSlett
  6. Tusen takk for koselig hilsen Birgitte :-) Og takk for gode tanker!

    Godt nytt år til deg :-)

    SvarSlett