lørdag 3. april 2010

Zelda har fått kattunger :-)

Er ikke lenge siden vi skjønte at det var kattunger på vei, så vi hadde ikke trodd det skulle skje så raskt. Hun virket ikke akkurat fødeklar, men plutselig i går kveld hørte Thomas en lyd under sofaen og der lå det jammen meg en liten kattunge! Zelda slikket ren ungen sin, spiste morkaka, diet babyen og malte. Etter en halvtimes tid tenkte vi at det hele var over og at det bare ble en unge...for det virket sånn. Men plutselig ser Zelda på meg med store øyne og mjauer...og der kommer det enda en liten baby! Alt gikk kjempebra og Zelda var så flink!
Jeg hadde laga en koseplass til henne på forhånd, men den var ikke godtatt...hun ville føde under sofaen. Lagde en kosekasse til dem som vi har prøvd å ta de oppi flere ganger, men hun tar ungene med seg under sofaen igjen...så det er tydeligvis der hun vil være :P
Zelda er ikke vant til å bruke kattedo, så hun viste meg selv at hun ville ut på do i dag....etter bare ett par minutter var hun inne igjen og rett under sofaen til sine små. Hun er en god mamma!
Simba (kastrerte hannkatta vår) har stort sett holdt seg unna dem, men han ligger også nå under sofaen med dem og koser seg :-) Flink reservepappa ja ;-)
Nå skal vi ta godt vare på disse små og etterhvert som de blir leveringsklare skal vi finne gode hjem til dem...vi har allerede flere interesserte og det er moro at kjentfolk vil ha dem sånn at vi kan se de vokse opp :-)
Så blir det etterhvert sterilisering av kattemor. Vi ville ha et kull først, både for vår del, men ikke minst fordi at det anbefales for å minske faren for kreft. Ikke alle veterinærer sier så, men mange gjør det og da skader det jo ikke å la henne få et kull...vi er jo glad i vår lille Zelda!
Legger ved bilder av de nydelige barna:


4 kommentarer:

  1. Ja, de er helt nydelige! :-)

    SvarSlett
  2. Nydelige kattunger ! Rart å se at de ble så lys i pelsen :-) Hadde det ikke vært for Nosler, ville jeg gjerne hatt en liten pus...

    SvarSlett
  3. Ja, ble veldig overrasket over at de ble så lyse....lurer fælt på hvem pappaen er...de ligner ikke på noen av nabokattene heller....i tilegg skal de fleste kattene her omkring være kastrert vet jeg...
    Du skulle gjerne fått en ja ;-)

    SvarSlett