onsdag 15. januar 2014

Ny blogg!

Av ulike årsaker velger jeg nå å gå over til å bruke blogg.no. Jeg beholder denne blogger her også, men de som vil følge meg videre må gjøre det her: http://natalienorboe.blogg.no/
Håper vi sees og snakkes der :-)

Klem Natalie

tirsdag 14. januar 2014

ENYA - May it be



Fantastisk god stemme på denne dama her...jeg hører mye på henne og får da så god ro inni meg :-) Så elsker jeg jo selvfølgelig spesielt mye denne sangen og denne videoen ettersom jeg er litt ekstremt glad i Ringenes herre :-) Nyt den og ha en fin dag, alle sammen :-) Vi snakkes senere :-)

mandag 13. januar 2014

Når barn blir syke...

Det føles så meningsløst! Barn skal leke, løpe og le...ikke ligge i en sykeseng eller være full av smerter!
Vår lille Dina Michaela har nå vært plaget med det ene etter det andre i fire år og nå er det nok altså!
Hun var under et år da svulsten ble oppdaget, så ble svulsten til kreft og hun måtte gå på cellegift. Etter at hun var ferdig behandlet har det jo vært tett oppfølging som har innebåret mye sykehus...stikking i armen...narkose utallige ganger. Det ble oppdaget at hun hadde dårlig hørsel, så hun fikk også lagt inn dren i ørene, men de tettet seg og hun måtte legges i narkose enda en gang og få satt inn nye...nå er det ene tett igjen og dermed hører hun dårlig igjen.. Hun har også arvet min tannlidelse som altså går ut på mangel av emalje på tennene. I flere måneder nå har hun hatt smerter i knærne. Jeg sa det til barnelegen på sykehuset, men hun bare noterte det i stedet for å undersøke. Så hadde hun jo den kollapsen for en måned siden hvor hun ble kjørt til sykehuset i ambulanse og tilbrakte et døgn på sykehus hvor de ikke fant ut noe. Fra den dagen har hun hatt vondt på toppen av hodet hver eneste dag....ikke konstant hele tiden og ikke hele tiden like ille, men hver dag ja!
Hver gang noe oppstår...sånn som når blodprøvene ikke har vært helt topp, da de fant en flekk på milten, når hun kollapset og nå som hun har disse plagene, så blir vi redde for hun har jo den sykdomshistorien hun har. Og selv om vi prøver skjule det for henne, så er hun nå så stor at hun blir redd selv også...hun er redd kreften er tilbake. For nå er nok ikke sjansen for tilbakefall av den kreften hun hadde så stor, men hun som har hatt en type kreft, har noe større risiko for å få andre typer kreft, enn oss andre, har vi fått fortalt...så ja...vi blir redde...naturligvis...
Nå vil jeg bare at legene kan finne ut av dette, at det er noe helt ufarlig og at hun kan få være frisk, smertefri og bekymringsfri...sånn som barn skal! Hun fortjener det nå!
Jeg kommer alltid til å være veldig redd for henne...altså...jeg er redd for alle barna mine, hver eneste dag, men henne litt ekstra fordi det feiler henne så mye. Jeg har ingen barn å miste!
Snakket med min søster som har lupus i går og det viser seg at Dina Michaela har mange tegn på lupus, så det skal nevnes for legen. Jeg håper jo ikke at det er lupus hun har heller, men samtidig vil jeg bare vite hva som feiler henne, sånn at hun kan få hjelp...og da foretrekkes lupus fremfor kreft altså! Lupus kan hun leve med...
Nå skal jeg ringe legen og jeg håper vi blir tatt på alvor og får fortgang i ting!
Hun la seg med smerter i går og fikk stikkpille. Hun sto opp glad i dag og sa "Jeg er frisk!", men i løpet av dagen vet jeg at det vil bli smerter igjen....
Jeg er så glad for at Terje Formoe lar henne treffe Kaptein Sabeltann i sommer, hun snakker om det og har noe å se fram til :-)
Ønsker alle en fin dag :-)

søndag 12. januar 2014

Tenk at det er januar!

I dag pakket vi nister og dro til bystranda...blå himmel, sol, grønt gress, folk som sykler og jogger, lekeapparatene fulle av barn og måkene som skriker....alt bortsett fra temperaturen var veldig sommerlig :-)
Nå blir det etterhvert fiskegrateng til middag...det er noe av det beste jeg kan få :-)



lørdag 11. januar 2014

Sminkedag og familiekos

I dag har vi hatt veldig koselig besøk av et av mine søskenbarn og hennes tre døtre :-) Herlige og veldig gode mennesker! Jentene stilte opp sånn at jeg fikk gjort litt sminke...jeg må stå på og øve litt hver dag nå for å få det inn i fingrene igjen nå vet du :-)
Nå blir det kosekveld med film og avslapping...noe jeg kjenner ryggen min vil sette pris på :-)


fredag 10. januar 2014

Alenetid med største prinsen

Det er nok viktig at barna får litt alenetid med foreldrene, tenker jeg. Nå er Dina Michaela i bursdag og Thomas ute og finner på noe mens han venter på at hun skal hentes...Magnus sover nå, så da har jeg og Sebastian alenetid...koser oss med Kaptein Sabeltann på barne-tv, litt godteri og brus...og tar rare bilder, hehe :-) Ønsker alle en fin kveld :-)


Hugh Grant - Drew Barrymore - Way Back Into Love (clip) by Shpen



Music and lyrics er en film jeg absolutt anbefaler folk å gi en sjanse! Den er morsomt, sjarmerende og ja...bittelitt romantisk også ;-) OG det er IKKE en jentefilm...Thomas er like glad i den som meg :-) Hugh Grant og Drew Barrymore er nok også blant mine favorittskuespillere...de er så søte begge to :-)
Med denne sangen ønsker jeg alle en fin fredag og snart god helg :-)

torsdag 9. januar 2014

jippi!!!

Fikk mail nå...16 januar skal jeg på jobbintervju i dyreparken!!! Jeg har søkt som dyrepasser og som renholder...skulle jeg være så heldig å få jobb, så blir det nok som renholder, men det er jo en fot innenfor :-D Vet det er mange søkere, men krysser fingrene :-)
Har også fått en annen veldig god nyhet i dag....visste egentlig om det fra før, men i dag kom den endelige bekreftelsen og en dato.. Dina Michaela skal få treffe sin store helt her på jord, Kaptein Sabeltann i sommer :-) Dere skulle sett henne da vi fortalte den gode nyheten til henne, det kan ikke beskrives :-)


God morgen! Se bilde av Thomas som har sminket meg :-)

Som trebarnsmor har jeg gjerne en noe kaotisk start på dagen...jeg er den eneste som våkner av alarmen, så da er det jeg som må få liv i de andre...noe som kan være utfordrende når det gjelder Thomas og Sebastian. Så  skal ungene kle seg (og krangle litt på klærne som er plukket ut) og spise frokost (gjerne mens de krangler om hvor de skal sitte)...matpakker som skal smøres...alle skal selvfølgelig bruke badet samtidig...Magnus finner gjerne vannskålen til kattene i mens og plasker litt....så skal de få på seg yttertøy (mens det krangles fordi at de mye heller vil se litt på TV), komme seg ut i bilen (hvor det krangles om musikk og volum) og bli med Thomas, som alltid kjører de i siste liten...uansett hvor tidlig vi står opp, hehe :-p
Da er det godt for mor å sette seg ned i sofaen med en kopp kaffe og høre på Enya, mens Magnus koser seg med lekene sine på gulvet... da kan jeg roe ned og få god energi til resten som skal gjøres i dag. I dag må det males litt, så skal jeg jo søke flere jobber...håper virkelig jeg får jobb snart altså!!! Ønsker dere alle en fin dag!!
Legger ved et bilde av at Thomas ville legge sminke på meg i går, sånn som jeg gjorde på han forleden dag :-)

Ett par glass med blod er likdom helt naturlig å ha stående på badet, hehe

onsdag 8. januar 2014

Nytt maleri på gang...

I dag har jeg ikke hatt tid til å blogge noe før nå. Da vi hadde levert Sebastian på skolen i dag tidlig, dro vi rett ned til byen. Jeg måtte ha noen lerret. Så var vi innom noen matbutikker, det er jo så mye 10 kroners salg nå, både på ICA, Spar og Europris :-) Så mesteparten til helgen er nå handlet inn :-)
Startet på et av maleriene i dag, men det gjenstår en del enda altså... :-)
Ønsker dere en finfin kveld :-)

tirsdag 7. januar 2014

Litt Make-Up

Dette ble ikke helt bra...gjorde det bare i full fart i kveld og jeg er litt rusten...må øve litt for å komme ordentlig i gang igjen :-) Her hadde det gjort seg med lange løsvipper også, men det hadde jeg ikke liggende akkurat nå :-) Så brukte jeg litt feil/dårlig pensel på det hvite, så jeg får være litt flinkere på det neste gang for å få finere streker :-) Jeg fant ut at jeg skulle hatt mer sminke og sånt også...litt flere farger og noe av det jeg har burde nok vært skiftet ut...men alt koster penger vettu... Morsomt å leke seg litt i allefall og det blir å sminke en del slekt og venner framover for å få frisket opp litt :-) Sminke og spesialeffekter er nok det morsomste jeg vet å holde på med :-)

Og i går lekte jeg meg med Thomas...husk det er bare sminke og jukseblod, hehe



Sitter og ser igjennom noen gamle bilder på dataen..

Så begynte jeg å tenke på mine søsken...jeg er skikkelig stolt av dem altså!!

Sigrid er ei som har lært meg mye. Som tidligere skrevet om, så tok hun meg til seg da jeg var 11 år og hun var 21 år. Hun er ei dame med skikkelig bein i nesa. Hun har en sterk personlighet og virker kanskje litt tøff, men hun har også en myk og sårbar side og er ikke redd for å vise følelser. Har du Sigrid som venn, så har du en lojal venn, en du kan stole på og snakke med. Hun kan strekke seg langt for de hun er glad i. Sigrid har mange gode kvaliteter og en av de er at hun er veldig reflektert og hun ser hva som er viktig her i livet. Sigrid kan jeg snakke med om alt og på mange områder er vi ganske like, men så har hun jo vært mammaen min i en del år også, så det er vel sånn det blir :-) Et av mine beste minner om henne er da jeg og henne først var på Egon og spiste, så var vi på Lisa Williams...det var så koselig. Som barn husker jeg best de gangene hun kom hjem på ferie, etter at hun hadde flyttet hjemmefra...det var alltid sånn stas og jeg savnet henne sånn da hun ikke var hjemme. Husker hvor glad hun var i kattene våre på gården.
Sigrid var den som lærte meg at jeg skulle spørre pent om å få drikke om jeg var tørst...hun var den som fortalte meg at jeg hadde lov til og at det var greit å snakke med noen om hvordan ting var hjemme hos meg og mamma...hun var den som hvisket inn i kuvøsen at hun skulle ta vare på meg og hun holdt ord.

Til tross for sin alder, lar hun mine barn kalle henne bestemor. Hun var den første som kom på sykehuset da vi fikk vite om svulsten til Dina Michaela og hun satt der den dagen Dina Michaela ble operert. Hun stiller opp når noen trenger henne og hun gir gjerne en varm, trøstende klem og en skulder å gråte på. Som barn hadde jeg et bilde av Sigrid på rommet mitt, jeg pleide å se på det og tenke at hun var så pen...jeg ville bli som henne :-) Jeg må legge til at hun også er blitt en veldig flink fotograf :-)

Anne-Lill har jeg skrevet litt om her før. Vi er ikke enige om alt, men vi er nok faktisk ganske like likevel og der vi ikke er enige respekterer vi hverandre. Jeg tror ikke jeg kjenner noen som er mer hjertevarm og god enn henne. Hun bryr seg om alt og alle hun. Jeg er noen ganger litt redd hun ofrer seg, setter andre foran seg selv og glemmer seg selv litt...sånn er vi kanskje alle i søskenflokken av og til, men mest av alt henne for hun er jo bare så god! Hun står på for andres ve og vel, særlig de svake i samfunnet og det er jeg stolt av. Hun må bare huske å ta vare på seg selv litt også! Anne-Lill har vært syk så og si hele livet. Hun har Lupus, noe som innebærer mye smerter og at hun er mye sliten, men hun klager mindre enn de fleste...det er veldig beundringsverdig. Hun er dessuten veldig flink til håndarbeid av ulike slag og flink å lage mat! Hun er husmora av oss søstrene i allefall :-)
Hun er verdens beste tante for tantebarna, hun elsker dem og det er gjensidig. Ingen var så mye på sykehuset med oss som henne, da Dina Michaela var syk, enda Anne-Lill nok har hatt mer enn nok sykehus i sitt liv! Hun satt der også da Dina Michaela lå på operasjonsbordet.

Jeg var bare bitteliten da hun flyttet hjemmefra og jeg savnet henne mye...en periode hadde jeg en Rosenborg kassett som tilhørte henne på rommet mitt...da hun reiste tilbake til hybelen sin, pleide jeg å høre på den i sengen på kvelden og gråte fordi at jeg savnet henne sånn. Anne-Lill er rett og slett et veldig godt medmenneske og en god storesøster.

Bjørn er eldstemann i flokken og han har jeg nok ikke skrevet så mye om her tidligere. Men han vil jeg gjerne si noen ord om nå for han er jeg veldig stolt av! Som barn så jeg veldig opp til han. Han var den kjekke, kule broren jeg var stolt av å vise fram i barnehagen ved henting.
I mitt hode kunne han alt, han var voldsomt smart! Han var en veldig snill bror, selv om han nesten skremte livet av meg med gorilla kostyme sitt, kjørte over begge trehjul- syklene mine, tegnet meg som en heks og han brakk nesen min med en freezbee, hehehe :-)
Han var tålmodig da han lærte meg å skrive navnet mitt, jeg fikk være med han på bakeriet å rulle boller og han kjørte frem og tilbake med meg over en bro på Oppdal fordi at det kilte sånn i magen :-) Gode minner! Så setter jeg stor pris på tilliten han viste meg ved å la meg være gårdsarbeider og avløser i ferier og sånt i flere år...jeg lærte en del på det :-)

Som eldstemann vet jeg det ikke alltid har vært så lett for vår bror...men han har klart seg bra og har fått mange gode kvaliteter! Jeg er stolt av han og han har all grunn til å være stolt av seg selv også! Han har fått til mye bra i livet sitt! I sin ungdom var han flott innen idrett, jeg har bilder av premiehyllene hans og det var ikke lite altså. Han tok i mange år godt vare på barndomshjemmet vårt, noe jeg vet har vært krevende og tøft både fysisk og psykisk! Han har fått en fin familie med to sunne, friske voksne unger og nå har han gjort det veldig bra med egen bedrift på Vestlandet, han har lyktes. Jeg mener fortsatt at han er veldig smart og kan mye. Han lager fantastisk mat, så er han en veldig omtenksom og sympatisk mann :-)

Vi hadde alle fire dårlige utgangspunkt og vi har møtt mye motgang, men det har blitt ordentlige folk av oss alle. Alle har nok blitt noe skadet av den fortiden vi har hatt, men vi har klart oss og har fått gode liv. Jeg har tidligere fått skryt av mine søsken over at jeg har blitt den jeg har blitt, men jeg må skryte litt ekstra av dem og bare si at jeg nok ikke hadde blitt den jeg er, uten dem. De har i høy grad formet meg til den jeg er. Så må det sies at til tross for alle de problemer mamma og pappa hadde, noe jeg er åpen om og har skrevet om her på bloggen før, så må de også ha gjort noe riktig ettersom vi alle har klart oss så bra, også de eldste :-) Jeg er stolt av hele familien vår jeg, rett og slett...men syntes mine tre søsken fortjente litt skryt for folk har ofte skrytt til meg om dem, men ikke direkte til dem...og det er de som fortjener og kanskje trenger å høre de gode ordene mest :-) Så jeg følte for å lage et lite skryteinnlegg til de tre som jeg har kjent lengst av alle...de tre som passet på meg da jeg var liten og som var glad i meg da jeg trengte det mest :-)

Takk til Bjørn, Anne-Lill og Sigrid for at dere er de dere er og selv om vi sitter spredt her i landet, så er det alltid en bånd mellom oss, det tror jeg bare blir sterkere og sterkere :-)
Glad i dere alle tre :-)

Klem fra minstesøster :-)

God morgen

Her har vi en rolig start på dagen :-) De eldste er på skole og barnehage...den minste ligger på meg og sover mens jeg hører på Enigma og koser meg før jeg skal i gang med mer jobbsøking :-) Ønsker dere alle en fin tirsdag :-)

mandag 6. januar 2014

Haha

Dina Michaela har sminket seg selv og mammaen sin :-) Vi ser ut som uteliggere begge to :-)
Jeg har visst noe å lære henne etterhvert, hehe :-)

En anbefaling

Jeg har tidligere skrevet om Espen Vincent (se under etikett "Alternativt"). Nå har han åpnet en nettbutikk som jeg vil anbefale http://dinkrystallbuitkk.24nb4.srv.ip.no/
Der kan du bestille mange forskjellige vakre design smykker med ekte krystaller fra Noelia Thames, hjertesteiner og hjertekunst (malt av meg) med Espen Vincent sitt energi-arbeid fra www.HealingYourHeart.no.
Jeg har selv flere kjeder, armbånd, ringer, engler og hjertesteiner herfra og er kjempefornøyd!
Akkurat nå har han gode tilbud, så ta en titt på http://dinkrystallbuitkk.24nb4.srv.ip.no/





Ny uke, nye muligheter

Sebastian er tilbake på skolen etter juleferien, Dina Michaela har pakket skiftetøy nå og er klar for barnehagen i morgen :-)
En kopp kaffe, så kanskje jeg kan gjøre litt fornuftige ting etterpå ;-)
Håper dere alle får en fin mandag!

lørdag 4. januar 2014

Tilbake til hverdagen

I dag har jeg vasket og ryddet hele dagen...nå er julen pakket bort for denne gang :-) Selv om jeg elsker julen, så er det godt å få vanlig hverdag og huset til det normale igjen :-)
Nå er barna i seng og jeg skal se bad grandpa med Thomas :-)


fredag 3. januar 2014

Bloggen er under redigering...

...så følg med videre :-)

torsdag 2. januar 2014

Reportasjen

Har fått spørsmål fra trøndere angående reportasjen om oss i Venneslatidende...at de vil se det, så jeg legger ut et bilde her :-) Scanneren vår er i streik, så det ble bare et bilde tatt med mobilen, men om man trykker seg inn på bildet og eventuelt zoomer seg inn, så skal det være mulig å lese det som står skrevet om oss :-)


onsdag 1. januar 2014

Godt nytt år!!!

Da er vi inne i 2014 og det er jeg helt sikker på blir et fint år :-)
Jeg for min del skal ta min første treningsøkt i dag og håper jeg greier fortsette med det jevnt gjennom hele 2014 :-) Så skal jeg fortsette å ta vare på meg og mine...jeg skal bare ha mennesker som gjør meg godt i livet mitt...de med negativ påvirkning og som hindrer meg i å være det beste av meg selv, trenger jeg ikke. Og jeg skal gjøre mitt for å gjøre andre glad :-) Sist, men ikke minst...i 2014 skal jeg på en eller annen måte få skaffet meg en middelalderkjole...uansett om jeg ikke kan sy og uansett hvor dårlig råd vi har...så skal jeg få til det på et vis :-)
Og selvfølgelig...som nevnt i forrige innleggene, så skal jeg få jobb! Er det noen som har jobb til meg? :-)
Hva tenker du å gjøre i 2014? Jeg ønsker at 2014 skal bli et fint år for alle :-)