onsdag 30. oktober 2013

Dagen i dag...

I dag har vi vært på ny hørselstest med Magnus...har jo vært der tre ganger før uten at lyden på høyre øret har gått i gjennom, men i dag gikk lyden igjennom...endelig! Så da er hørselen helt fin :-)

Så var jeg på foreldremøte på skolen. Der var det bare skryt å få :-) Sebastian er åpen, flink og snill. Han er en del av en liten gjeng, men går ellers også fint overens med alle. På yrkesdag hadde elevene fortalt hva de ville jobbe med i fremtiden...da det var Sebastian sin tur kunne han fortelle sin lærer at han ikke skulle jobbe for han skulle bli rockestjerne, hehe :-) Læreren hadde forklart Sebastian at det å være rockestjerne også er en jobb. "Er det? Får jeg penger da?" Masse penger, hadde læreren sagt. "Da skal jeg drikke masse cola", hehe :-) I går ble bestevennen ansatt i bandet...han skal spille bass. Men Sebastian var meget oppgitt over at kompisen ikke visste hvem Queen var...hehe :-) Er ikke helt som alle andre 6-åringer han gutten min, men synes det er gøy jeg...og nå som dette er interessen, så er det bare å støtte opp. Satt og leste litt på nettet i går om kulturskolen her...der kan han lære seg ulike instrumenter...kanskje han burde begynne der :-)
Var i allefall godt å få så mange gode ord om gullet i dag, det gjorde ikke vondt nei :-) Stolt av han!


Og her har jeg kommet litt lengre på maleriet i dag: Men har en del igjen ja...


Nattinatt til alle og sov godt :-)

Klem Natalie

mandag 28. oktober 2013

Surr, surr, surr...

Som jeg skrev om tidligere rotet Bring bort vår sofa sånn at vi ikke fikk den forrige uke sånn som vi skulle. I dag kom endelig, etter mye om og men sofaen :-)
MEN at de skulle ha med seg den gamle i retur, hadde de ikke gått beskjed om og de hadde uansett full bil, så de hadde ikke sjans å få den med seg heller. Thomas ringte Ikea og joda...de skulle hatt sofaen med seg i retur, men nå ville det ta ti dager før det kunne ordnes.. Vi har ikke plass til å ha to sofaer i stua her i ti dager...så da blir det å bringe den til varemottaket på Ikea selv... Tusen takk til Remi som hjelper til i morgen :-) Så nå har jeg og Thomas montert sofaen og det skal bli deilig å slenge seg ned i den å glane på tv i kveld....uten å nærmest sitte på gulvet :-)
For et rot altså....men-men...alt ordner seg til slutt :-)

Ønsker alle en fortsatt fin mandag :-) Her holder jeg på med et nytt maleri, ikke en bestilling, men bare noe jeg finner på selv.

Så må jeg jobbe med alle bestillingene jeg har inne. Ønsker du å bestille noe til jul, bør du gjøre det ganske raskt :-)

lørdag 26. oktober 2013

Et kapitell å legge bak seg...

For de som ikke skjønner hva jeg snakker om her nå, så kan det være en ide å lese på det jeg har skrevet under etikett "Om meg"

I voksen alder har jeg følt en indre uro fordi det var så mange spørsmål omkring min egen barndom og mine foreldre da jeg begynte å bearbeide fortiden...ting jeg ønsket å forstå. Følte at jeg ikke ville få fred inni meg før jeg hadde de svarene jeg trengte. For enkelte er sikkert dette rart, men for meg var det sånn. Jeg var jo så liten og mye skjedde på få år, så for meg var det viktig å få svar på en del ting. Det jeg først og fremst var usikker på var om ting ble skjult for meg for å skåne meg, men jeg ville ha sannheten. Som mange vet har jeg vært å gravd mye i fortiden, jeg har snakket med slekt, gamle venner og naboer av mamma og pappa.
I vår tok jeg også kontakt med Oppdal barnevern for å få tilsendt kopi av mappene til meg og mamma. Det var en jobb for dem å finne dem for det er jo så mange år siden, men for en ukes tid siden fikk jeg mail fra ei i Nav Oppdal som etter å ha lett gjennom 1500 mapper fant mappene til meg og mamma. I går fikk jeg kopier av de papirer jeg søkte.
Det var beskymringsmeldinger, det var rapporter fra psykolog mamma var hos da hun var til avrusning, det var rapporter fra sosialhjelpen, det var lange håndskrevne brev fra mamma til en av sosialarbeiderne. Brevene var veldig lange, så det tok tid å få lest igjennom dem. Det er en kjent sak for oss i familien at mamma hadde en evne til å manipulere og hun spilte gjerne på samvittigheten til folk, så jeg var på forhånd bestemt på å ta disse brevene med en klype salt. Så viste disse brevene seg å bare være helt ærlige og stort sett hyggelige brev og de tingene hun skrev er ting jeg også husker. Alt av papirer virker så ærlig og oppriktig. Det var noe sterk lesning og jeg lærte en del nytt om mine foreldre på godt og vondt.
Jeg hadde tenkt jeg skulle be om å få legejournaler også, men jeg vet egentlig på forhånd at det blir for sterke og jeg vet nok mye av det som står der, jeg trenger nok ikke vite mer. Nå føler jeg at jeg vet det jeg har behov for å vite. Jeg har en ny fred inni meg nå og kan gå videre på en ny måte.
Jeg har som mange vet skrevet bok. Denne skal jeg nå fullføre med de nye fakta jeg har, men jeg har skrevet denne boken som terapi. Jeg tenkte jeg skulle gi den ut, men nå tror jeg kanskje jeg lar være, selv om den var laget for å få økt folks forståelse for sykdommen og ikke for å sverte noen.
Jeg har nå et ønske på vegne av mamma og pappa nå og det er at de skal få hvile i fred. Jeg vil ha slutt på at folk dømmer dem uten at de har alle fakta. Dere skulle bare visst...og dere skulle bare lest hva jeg har lest... Jeg kan ikke unnskylde deres handlinger, de gjorde og sa ting de absolutt ikke burde og det gikk i høy grad utover oss barna, de gjorde begge ting jeg hater, men jeg forstår og jeg tilgir, jeg kan legge det bak meg....og jeg synes rett og slett fryktelig synd i dem, de var begge veldig syke. Det smerter meg å vite hvordan de hadde det! Jeg savner dem og jeg elsker dem.
I et av brevene mamma skrev sto det at hennes høyeste ønske for meg var at jeg skulle vokse opp å bli et lykkelig og harmonisk menneske som kunne og hadde lov til å vise sorg og smerte, glede og kjærlighet. Dette er ord jeg tar med meg resten av mitt liv.

Jeg vil ikke at folk skal glemme dem...ikke slutt å snakk om dem og snakk gjerne med meg om dem også....men ikke døm dem!

Nå skal jeg sende mine foreldre masse kjærlighet og gode tanker, så skal jeg nyte livet mitt og være lykkelig som mamma ønsket. Jeg er heldig!

Ønsker alle en fortsatt fin helg :-)

Det er ganske utrolig, synes jeg...

Vi kjøpte sofa hos Ikea for under 2 år siden og den er helt ødelagt da fjæringene under ramler av og stoffet rakner. Vi skulle derfor få ny sofa av Ikea og den skulle komme på mandag. Vi satt hjemme hele mandag og ventet på sofaen....nei...ingen sofa.. Thomas ringte da Ikea som skulle sjekke hvor sofaen ble av, men de ringte aldri tilbake. Tirsdag satt vi igjen hjemme og ventet på sofaen...men...nei...ingen sofa. Thomas ringte igjen Ikea og de skulle sjekke saken. Fikk tekstmelding senere om at de prøvde å lokalisere sofaen. Neste dag ringte de...nei, de kunne ikke finne sofaen...ante ikke hva som hadde skjedd med den, så de måtte sende ny sofa til oss nå på mandag. Haha, er det mulig å rote bort en sofa?! Må le litt :-)

torsdag 24. oktober 2013

En uke i trøndelag...

Jeg og min familie var nylig i trøndelag, men da jeg har vært så opptatt med Sebastian og Lillepri, har jeg ikke fått skrevet om annet :-)
Grunnen til vårt trøndelagsbesøk var at minstemann skulle døpes i Strinda menighet, sånn som Sebastian og Dina Michaela også ble...og der hvor Thomas og jeg giftet oss.
Vi bodde hos Linda og Kristian som hadde flyttet siden sist og fått det veldig koselig. De har jo flere soverom enn oss som er fem, hehe :-) Kjempefin og sjarmerende gammel gård hvor de leier en del av et stort hus.
Det er jo sånn når vi først tar turen oppover at tiden ikke strekker helt til, uansett hvor lenge vi er der. Det er jo altfor mange vi vil besøke, så vi må rett og slett bytte på hvem vi besøker fra gang til gang.

Selve dåpsdagen var veldig koselig og jeg må si tusen takk for all hjelp, særlig fra Anne-Lill som virkelig sto på som en helt med koldtbordet. Takk også til Trine for hjelp med vårrullene (neste gang kan jeg lage dem selv for nå har jeg lært det), takk til svigers for hjelp økonomisk da Thomas måtte ha ny dress og Dina Michaela måtte ha nye sko. Takk til Linda og Kristian som hjalp til å rigge opp i lokalet og takk til Leif, Trine og svigers som hjalp oss å rydde opp.
Utrolig kjekt å få så god hjelp!
Dåpsbarnet selv var kjempesint i kirken. Etter selve dåpen måtte jeg bare ta han med meg ut på et bakrom for ellers hadde ingen hørt et ord hva presten sa. Resten av dagen var han veldig snill. Så var han selvfølgelig fineste dåpsbarnet da...i dåpskjolen som min mamma sydde for over 20 år siden og som nå tre av hennes 7 barnebarn har blitt døpt i.


De siste par dagene i trøndelag kom det snø! Da skulle det være veldig greit å reise hjem. Dagen etter vi kom hjem hit til Vennesla, så snødde det desverre litt her også, men heldigvis var det bare noen flak, så sluttet det. Det har derimot regnet ett par dager nå, så krysser fingrene for litt finvær igjen nå.

Alle kattene har klart seg veldig fint mens vi har vært borte og Charlie hentet vi hjem i dag. Takk til Hilde og Remi for pass av dyr og for å ha tatt inn posten :-)

Nå blir det nok lenge til vi kjører oppover igjen. Vi kjørte til trøndelag på vinterføre i fjor og det var fryktelig. Frister ikke til gjentakelse helt enda, i allefall ikke med en liten baby. I fjor brukte vi hele 18 timer på å kjøre dit pga været.

I kveld blir det arbeidskveld på meg. Må gjøre ferdig mange bestillinger. Tar gjerne i mot flere bestillinger også. Skal du bestille noe til jul, bør du begynne å gjøre det nå.

Ønsker alle en fin kveld :-)

mandag 21. oktober 2013

Andreplass

Mange tusen takk for alle som stemte på Sebastian i Lillepri! Det ble en solid andreplass, så selv om lillegutt er en smule skuffet, er han også stolt :-)

søndag 20. oktober 2013

Viktig!!

Nå er det kjempeviktig at folk stemmer på: http://nrksuper.no/super/lillepri/
Det er sååå jevnt nå, men vil dere hjelpe meg å gjøre min 6-åring kjempeglad, så må dere gå inn å stemme på sang nr.4 som er laget og sunget av Herman Rundberg. Dukken er altså laget av Sebastian :-)

fredag 18. oktober 2013

Lillepri

http://nrksuper.no/super/lillepri/
Sang nr.4 er Sebastian sin, så vi blir suuuuperglad for alle stemmer :-)