søndag 29. september 2013

Prinsesse Dina Michaela 4år!

Tenk at det er 4år siden den lille jenta vår kom til verden :-) Hun kom en uke på overtid, men det ble jammen meg travelt da hun endelig ville ut å hilse på verden, hun kom i turbofart!
Ei sprudlende og livsglad jente som viser tydelig hva hun føler og hva hun vil. Hun kan være fryktelig sta og har et veldig temperament, men jeg synes det er fint at hun ikke er noen nikkedukke ;-) Hun er ei kosejente og er ikke redd for å slenge seg rundt halsen på folk og si hun er glad i dem eller fortelle dem om hun synes de er søte eller snille :-) Hun er veldig ærlig og åpen. Har ikke så veldig god tålmodighet og gir seg gjerne midt i et spill, tegner en tegning på et minutt og er det noe hun har lyst til er det upopulært om hun må vente for hun vil "Nåååååå!!!". Hun er fantastisk god, snill og hjelpsom storesøster, har ikke sett snev av sjalusi. Hun er også veldig god og snill med dyr...og veldig glad i dyr, akkurat som resten av familien.
Rett og slett ei godjente! Jeg tenker på det hver dag, hvor heldig jeg er som har alle barna mine, er så takknemlig! I det siste har jeg fulgt Magne Helander på facebook sånn som jeg ser veldig mange gjør i disse dager....det er en påminnelse om hvor heldig vi har vært. Man innser hvor dyrebar og viktig tiden med våre barn er. Å få feire Dina Michaelas 4 års dag i dag er helt topp, dette er en veldig god dag! Startet dagen med god frokost og gaver, mens vi hørte Kaptein Sabeltann musikk og fortellinger for hun er jo så forelsket i Kongen på havet og han er i følge henne kjæresten hennes :-) Hun har lenge ønsket seg dukkehus, så det var det hun fikk av oss og jubelen sto i taket da papiret var revet av :-) Hun ble også feiret i barnehagen på fredag og i dag kommer det noen hjem til oss for å feire henne med sjokoladekake, jordbærkake etter hennes ønske :-)

Mamma er utrolig glad i deg og stolt av deg, verdens vakreste Dina Michaela! Glem aldri det min lille prinsesse!! Du er helt perfekt for du er du :-)
Håper du koser deg på dagen din og jeg ønsker deg alt godt for fremtiden, det fortjener du! Nå har du høstferie og da skal vi kose oss skikkelig :-)

Store koser, klemmer og nusser fra mamma :-)


tirsdag 24. september 2013

Natta her nå...

I dag har jeg fått jobbet litt på bestillingsverk, skrevet og levert invitasjoner til Dina Michaelas barnebursdag da hun fyller 4 år på søndag. I ettermiddag var vi på spillekveld påskolen, der var også småsøsken velkommen til å være med og vi hadde med litt brettspill osv. I kveld har Thomas og jeg sett Ringenes herre og nå er jeg klar for å sove kjenner jeg :-)
I morgen er det en tur til sykehuset for nye prøver av Dina Michaela sånn at vi vet kreften holder seg unna henne :-) Så blir det å jobbe :-)
Nattinatt alle sammen, sov godt :-)

mandag 16. september 2013

En helg på Quality Spa & Resort Holmsbu

Endelig kom helgen jeg har ventet på. Thomas og mine svigerforeldre ordnet jo med et opphold for meg på Quality Spa & Resort Holmsbu i bursdagsgave.

Fredag morgen etter å ha levert ungene i barnehage og skole, kjørte Thomas meg til Vennesla togstasjon. Derfra tok jeg toget til Drammen. En behagelig reise hvor det satt fire damer rundt meg og strikket, rolig og avslappende bra start på helgen.
Fra Drammen tok jeg buss til Åsheim. Derfra var det rundt 1,5 mil igjen til hotellet. Jeg gikk et lite stykke, rett og slett fordi at jeg egentlig liker å ut å gå litt. Så bestilte jeg en taxi som kjørte meg resten av veien, ellers hadde jeg ikke rukket fram til det som var planlagt for meg.
I resepsjonen var det en veldig koselig resepsjonist som tok i mot meg og gav meg nøkkelkort til et lite dobbeltrom i 4.etg. Rommet var ikke stort og fancy, ikke var det minibar heller, men det var enkelt fint og egentlig synes jeg rommet var litt koselig jeg. I tillegg var det badekar på badet, det er for meg et stort pluss!



Jeg ordnet meg litt, så gikk jeg ned til det store, fine arealet med sofagrupper utenfor resepsjonen. Veldig koselig å sitte der, de spiller så god og avslappende musikk.


Der fikk vi servert champagne, cupcakes, litt frukt og tapas. En massør sto der og gav folk massasje, jeg fikk nakke/ryggmassasje og det gjorde godtvondt...jeg har litt trøbbel med nakken. Det sto folk der som nappet bryn og solgte sminke. Etter å ha tilbringt en liten time der, ble dørene åpnet inn til et konferanserom. Der var det duket for et flott, inspirerende og innimellom morsomt foredrag av Jan Thomas.

Han snakket om det å tørre å være seg selv, tørre å være litt annerledes, være det beste i oss selv, leve hver dag som om det er den siste og ikke la andre hindre oss her i livet. Vi ble enige om å legge janteloven fra oss. Et veldig motiverende og flott foredrag fra en mann som framstår som godhjertet, snill, sympatisk, uhøytidelig og morsom. Fantastisk, kunne godt sett dette flere ganger.
Etter en times tid gikk vi ut i samme areal hvor vi startet, utenfor resepsjonen.
Der fikk vi goodybager :-)

Jeg fikk en annen gjest til å ta bilde av meg og Jan Thomas, vi vekslet noen ord og jeg snek meg til en klem.


En flott mann! Christopher var også der, de var veldig fine sammen.

Etter hvert forsvant folk og jeg trakk meg tilbake til rommet mitt og fikk meg litt søvn.
Neste morgen startet med frokost kl.07:30. Frokosten var kjempebra. Mye å velge i. Diverse egg og bacon, diverse wienerbrød og lignende, vafler, mye forskjellig pålegg og ulike brødsorter. Diverse frokostblandinger og mye drikke å velge blant. Absolutt veldig bra! Store vinduer med utsikt ut til brygga.



Kl.11 var det bestilt en behandling til meg som heter "Myk som silke". Oppe på spa avdelingen var det mobilfrisone, så jeg har ingen bilder derfra. Men det var veldig fint der og behandlingen var fantastisk. Full kroppsskrubb, varmeteppe, massasje med aromaoljer og hodebunnsmassasje. Deilig! Denne damen påpekte også at jeg har en nakke og rygg full av trøbbel, men det var jo ikke akkurat noen overraskelse.
Pga oljene og sånt, gikk jeg på rommet for å slappe av litt mens det trekket ordentlig inn i huden. Litt senere besøkte jeg badeanlegget. Svømte litt, satt litt i boblebad og i badestue. Så en dusj for å vaske vekk klor og kl.18 var det klart for en 3-retters middag.
Det var en sånn type middag jeg overhode ikke er vandt til. Det var utrolig fint inne i restauranten, følte nesten at jeg burde pyntet meg skikkelig. Jeg ble vist til et bord som var bestilt til meg. For-retten var skalldyrsuppe og den var helt fantastisk! Ingenting å utsette på den altså!
Hovedretten som var oksestek med potet, brokkoli og vårløk (tror jeg det var), var fint dandert og smakte fortreffelig, kjøttet var perfekt stekt og veldig mørt og godt. Spiste meg overmett, men klarte likevel å trykke i meg desserten som var Brownie med en slags krem og jordbærsaus.
Jeg glemte jo helt å ta bilder, bortsett fra av en halvspist dessert.

Kvelden tilbrakte jeg på rommet hvor jeg så skal vi danse og god kveld Norge.
I går var det igjen frokost kl.07:30 og etter nok litt avslapping på rommet var det å pakke sammen og sjekke ut.
Hotellet var veldig bra: Hyggelig personell både på spa-avdelingen, resepsjonen og restauranten. Enkelt, men fint rom. Utrolig fin utsikt fra restauranten og hotellet har idyllisk beliggenhet. Det er bredt utvalg i spa behandlinger, bademuligheter både ute og inne, egen sandstrand, mulighet for å fiske fra fiskebrygga, veldig bra mat og en bar med mye å velge i.
Ikke mye å utsette hotellet på, men noen småting er det jo. Jan Thomas hadde blant annet brukt to timer fra Oslo til hotellet (skal ta 50 min) fordi han rotet seg bort, til tross for GPS...jeg måtte også vente ekstremt lenge på Thomas og ungene fordi at de også rotet seg bort. Så de er utrolig vanskelig å finne, det burde vært godt skiltet! Jeg måtte ta 15. minutter med taxi fordi at det ikke gikk noen buss dit. Det er rett og slett litt vanskelig å komme seg dit.
Når det gjelder selve hotellet var det ingenting galt i det hele tatt, men det var kanskje ett par ting jeg tenkte på at de burde hatt. På Britannia i Trondheim for eksempel har de forskjellige type avslappingsrom...de har et rom hvor du kan ligge på spikermatte med god, avslappende musikk på ørene. De har et rom med et lite basseng hvor det er ganske mørkt, men med små koselige lys og stjernehimmel i taket. De har flere typer rom som er fine å for eksempel meditere i. Sånt hadde de ikke på dette spa hotellet. Det var ikke noe jeg veldig savnet, men det var en tanke som slo meg...at om de hadde hatt sånt, så ville jeg helt klart brukt det.
En annen ting som slo meg var at sånne spahotell skulle hatt tilbud om lifecoach og kanskje til og med healing. De har mange tilbud som går på det ytre, men mange som kommer dit trenger kanskje å finne litt ut av det indre også, altså jeg mener det psykiske. Det utenpå og innvendig henger veldig sammen. Har du det bra på innsiden, utstråler det på utsiden....og føler du deg ordnet og fresh på utsiden, merker du også det på innsiden. Kanskje er det en grunn til at enkelte er på spahotell, ikke bare for å kose seg. Kanskje trenger de det etter å ha opplevd ting, eller at de trenger å komme seg bort litt for å klarne hode, samle tankene, bli litt kjent med seg selv og kjenne litt på sine følelser. Når man er på et slikt sted kommer tankene og kanskje kunne det vært godt å ha noen å snakke med. Jeg så jo bare under foredraget til Jan Thomas, hvordan enkelte tok til tårene fordi at han nok traff noen ømme punkt. Han satte mange tanker å sving. Kanskje hadde det vært godt for enkelte å snakke litt med noen neste dag. Bare en tanke som slo meg. Så er det sikkert noen som vil savne minibar på rommet da ;-)
Men overhode ingenting galt å si på hotellet. Er kjempefornøyd etter en flott helg! Neste sommer har jeg lyst til å ta med hele familien dit å leie et hus der.

Flott for både små og store der.
Vi kjørte innom Oslo i går hvor jeg leverte malerier til Espen Vincent og der fikk jeg en veldig koselig gave :-) Heldig jeg er!!!



Vi spiste på Egon hvor jeg ble nedgulpet skikkelig av Magnus tre ganger! Det er straffa for å være borte fra han i tre dager, hehe :-)
Det var utrolig godt å se familien min igjen!!
Kom hjem sent i går og det var herlig å sove i egen seng i natt....borte bra, men hjemme best ;-)

Tusen, tusen takk til alle som har ordnet dette for meg!! Klem fra veldig takknemlig Natalie

mandag 9. september 2013

9.september...

...er en dato jeg aldri glemmer. Det er i dag 18 år siden mamma sank sammen i stolen foran meg og døde av hjerteinfarkt. Mange år har gått, men savnet vil alltid være hos meg. Jeg savner spesielt hennes varme, gode klemmer. Jeg savner det at jeg kunne si alt til henne og spørre om alt, ingenting var flaut eller skummelt.
Mamma var en fantastisk kvinne som jeg er stolt av å være datteren til. Til de som rister på hodet og tenker sitt, vil jeg bare si at alt er tilgitt og jeg eier ingen bitterhet ovenfor fortiden. De som fortsatt rister på hodet har nok for lite kunnskap og forståelse for sykdommen. Bak sykdommen var det en god og varm mamma full av kjærlighet som på gode dager ikke visste hva godt nok hun kunne gjøre for barna sine. Det var sånn mamma egentlig var og det er sånn hun fortjener å bli husket og gjemt i våre hjerter.
Veldig glad i deg mamma og savner deg! Skulle gjerne hatt deg her som mormor for Sebastian, Dina Michaela og Magnus :-) Vi snakker om deg av og til. I helgen spilte vi maurtua og da sa jeg til Sebastian og Dina Michaela "dette spilte jeg mye med mormor". Vi snakket også om hvor godt du likte å spille super mario på nintendo. Du levde deg sånn inn i spillene at du satt og hoppet i stolen, hehe. Så vi snakker om deg nå og da, du blir aldri glemt...særlig dine gode, varme klemmer vil jeg alltid huske...jeg kan fortsatt kjenne dem.
Men jeg er glad du slapp å ha det sånn som du hadde det mer, du har det bedre der du er nå.


lørdag 7. september 2013

Innedag i dag...

Hm...skrev dette innlegget for ett par dager siden, men så ble det visst ikke publisert, så publiserer det like gjerne nå jeg ;-) :

Regn i dag, så da blir det å jobbe litt og gjøre husarbeid mens ungene er i barnehagen og på skolen.
I helgen var jeg å stilte ut mine malerier og tegninger på Ivelandsdagene.

Der var det ikke så voldsomt mye salg på oss utstillere, men jeg fikk truffet mange kreative, flinke mennesker og jeg fikk markedsført meg litt. Ble invitert til å være med på marked igjen nå til helgen, men jeg tenker at jeg venter til litt nærmere jul når folk skal handle julegaver. Så satser jeg på salg og bestillinger via nettet i mellomtiden :-)
Var uansett koselig å være på marked. Det var en flink mann som satt med gitaren sin og sang også, det skapte god, koselig stemning i Iveland hallen :-)

Ellers er ting som det pleier. Magnus vokser og utvikler seg i turbofart. Dina Michaela er veldig glad for å være tilbake i barnehagen etter sommeren og det gjør henne ingenting at hun ikke har broren der mer. Hun har jo alle venninnene sine og er visst sjefen i gjengen, hehe :-)
Sebastian trives på skolen og har fått seg ett par spesielt gode kompiser der. Han synes det er litt kjedelig foreløpig for han kan jo alle tall og bokstaver...han kan lese (med både små og store bokstaver), han kan telle og han kan pluss å minus greit også. Men regner med det blir mer utfordringer for han etter hvert...det kommer vel tidsnok :-)

I går var vi hos min kusine Torhild. Det er alltid veldig koselig :-) Vi badet og koset oss skikkelig :-)
Herlig i september altså! Kan absolutt ikke klage :-) 

Nå er det bare en uke til jeg skal på spa...herlighet som jeg gleder meg altså! Men det blir fryktelig rart å være borte fra barna og Thomas ja...blir nok utrolig godt å komme hjem til dem etterpå! Kommer til å kose i hjel barna mine jeg da, hehehe :-)

Ønsker dere alle en fin torsdag...snart helg!!

Hehe, kjeder meg...da tar jeg meg tid til sånne utfordringer :-)

1. Siste du drakk? Sitter med et glass brus nå, hehe :-p Alkohol har jeg ikke rørt på et år faktisk.
2. Er du forelsket? Tja...etter 8 år blir liksom ting litt annerledes...men det er vel en slags forelskelse fortsatt, bare litt annerledes enn i starten...vanskelig å forklare, men regner med folk skjønner hva jeg mener ;-)
3. hvem kysset du sist? Kysset alle tre barna god natt i sted ;-) Ellers er det jo Thomas :-)
4. Siste sangen du hørte på? Hm...tror kanskje det siste var Prince med Kiss..
5. Sist du gråt? To dager siden...
6. Ville du hatt en med samme kjønn som kjæreste? Nei...
7. Har du noen gang vært utro? Nei...
8. Har du tatt noe fra dine foreldre uten at de vet det? Kan ikke huske det :-)
9. Sist gang du så pappan din? Da jeg var 6 år og han skulle i sølvbryllup...jeg sto på kjøkkenet og tok farvel...Gråt for jeg ville ikke han skulle dra...han sa jeg skulle vekke han neste morgen.
10. Ville du ha kysset en av samme kjønn? Bare på tull :-)
11. Cola eller Pepsi Max? Det går for det samme for min del :-)
12. Jordbær eller bringebær? Jordbær
13. Facebook eller skype? Facebook
14. Er du gutt eller jente? Jente...
15. Har du fått nye venner i år? Ja, det har jeg...flere fine mennesker har dukket opp i mitt liv :-)
16. Sluttet å savne noen? Nei...jeg slutter ikke å savne de jeg er glad i, som jeg enten er langt unna eller har mistet...
17. Ledd til du har begynt å gråte? Jeg ler ofte så mye at tårene renner jeg, hehe, men det er jo ikke akkurat gråt...jeg har ikke begynt å gråte nei...
18. Møtt noen som har forandret deg? Ja, og de det gjelder vet det nok :-)
19. Funnet ut hvem dine virkelige venner er? Ja, det viser seg ofte i vanskelige, tøffe situasjoner...
20. Funnet ut at noen har snakket om deg bak din rygg? Ikke som jeg kan huske, men det er det helt sikkert...og det får de bare gjøre. Jeg er meg og de som er glad i meg får ta meg som jeg er :-)
21. Kysset noen fra din top friends liste? Hm..hvilken top friends liste? Thomas er jo min beste venn da...
23. Hvor mange barn vil du ha? Hadde jeg hatt tid og økonomi til flere kunne jeg godt hatt mange, men akkurat nå tenker jeg at det er stopp på tre. Jeg skal ha tid til å følge de godt opp og være mamma for dem alle tre....og jeg skal ha økonomi til å gi dem alt de trenger og gjerne mer. Akkurat nå føler jeg at tre er perfekt for oss, så det er nok stopp nå.
24. Har du kjæledyr? To katter og en undulat. Så er vi fosterhjem for 5 katter i tillegg.
25. Vil du forandre navnet ditt? Nei...
26. Når la du deg igår? Tror det var rundt kl.23:30...
27. Når våknet du i dag? Ca.06:30 :-)
28. Hva gjorde du midnatt i går? Sov..
29. Nevn noe du IKKE kan vente på? Vanskelig spørsmål egentlig...er en tålmodig sjel...nei, jeg vet ikke altså...
30. Har du spist noe som er giftig? Nei..
31. Vill du forandre noe i livet ditt? Bedre økonomi sånn at vi kan kjøpe hus, ingenting annet :-)
32. Hva hører du på akkurat nå? Dataen som suser og Thomas som sitter og traller mens han laster ned en film :-)
33. Hva gjør du akkurat nå? Svarer på denne greia her ;-)
34. Hva går deg på nervene akkurat nå? Næsj...ingenting ;-)
36. Hva er ditt virkelige navn? Natalie Norboe (pikenavn Engen)
37. Sivilstatus? Gift
38. Alder? 29
39. bestevennene du har? Hm...ingen nevnt, ingen glemt, hehe :-p
40. Ei/en du har snakket med på tlf/nett, og vil møte? Mammas bestevenninne fra barndommen, Gerd :-)
41. Beste sangen du har hørt? Det forandrer seg fra dag til dag, så det er umulig å svare på :-)
42. Favoritt artist? Michael Jackson
43. Favoritt parfyme? Bruker sjeldent parfyme...
44. Har du Piercinger? Kun hull i ørene (et hull oppi ene øret også)...hadde i nesen da jeg gikk på ungdomsskolen
45. Har du tattoveringer? Nei, men skal ha tattovering med navnene til barna :-)
46. Høyre- eller venstrehendt? Høyre :-)