torsdag 27. juni 2013

Ikke trebarnsmor helt enda...

Har fått veldig mange meldinger og telefoner i dag fra spente folk...men dette er altså saken:
Dro til sykehuset som avtalt i dag....på tirsdag sa legen: "Da sees vi torsdag, senest", så jeg regnet med vi skulle treffe han. Men så kom vi inn til en helt annen lege i stedet. Han var veldig ung og virket egentlig litt usikker. Han måtte til og med tilkalle en jordmor for å dobbeltsjekke ultralyden han foretok...at det han så stemte. Denne legen konkluderte med at det ikke var noen grunn til å sette meg i gang i dag likevel og gav meg derfor time mandag for å sette meg i gang. Han mente også at det skal gå helt fint å føde vanlig ettersom jeg har satt to barn til verden fra før (selv om de ikke har vært så store som denne gutten). På vei ut fra sykehuset sa jeg til Thomas "Håper fostervannet bare fosser her ute nå", men det gjorde det ikke, hehe :-) Vi må nok bare smøre oss med enda mer tålmodighet og vente. Så snodig at legene sier så forskjellige ting...men får bare stole på at de vet hva de gjør.
Så da var det bare å hente ungene hos barnevakt å dra hjem igjen da...uten baby... Mandag føles så langt unna, men det er jo ikke mange dagene da...vi har snart gutten på utsida. Og hvem vet...kanskje han finner på å komme selv tidligere :-)
I kveld skal jeg male videre på bestilling og kose meg med det...kanskje rekker jeg å bli ferdig med det før gutten kommer også :-) Og i morgen skal vi bli med Hilde og Remi m/barna på fotballbane og leke litt hvis været er ok...så vi skal da få tiden til å gå :-)

onsdag 26. juni 2013

Nå er vi snart i mål!!

I går var jeg inn på sykehuset en tur. Grunnen var at jeg har kjent litt mindre liv i de siste par dagene enn tidligere. Var der i nesten tre timer og ble skikkelig undersøkt. Alt er bra med Magnus i magen og de konkluderte med at jeg kjente mindre aktivitet pga veldig mye fostervann, for egentlig var han veldig aktiv, sunn og frisk.
En eldre, veldig koselig lege tok en grundig ultralyd og sjekket Magnus fra topp til tå. Han tok veldig mange mål, og jeg fikk et bilde av noen skikkelige store bollekinn.
Etter at ultralyden var avsluttet, satte legen seg ned og begynte regne litt på de målene han hadde gjort. Da kunne han fortelle at dette er et veldig stort guttebarn, mellom 4-4,5kg, han regnet seg fram til ca.4,3kg. Han sa at gutten snart må ut og at jeg kanskje har for trangt bekken til å få ut en så stor baby, jeg er jo ganske liten. De skal ha møte på sykehuset i dag for å vurdere hva de skal gjøre. I morgen har jeg time kl.12 og da får jeg videre beskjed. Etter hva legen sa i går blir jeg enten satt i gang i morgen, eller at de foretar keisersnitt om de kommer frem til at jeg ikke kan føde på vanlig måte.
Så nå blir det spennende å se hva som skjer i morgen! Kanskje vi får holde lillegutt i armene allerede i morgen, kanskje blir det i løpet av helgen...det blir i alle fall veldig, veldig snart nå.
Har avtalt barnevakter til de andre to ungene i morgen og fredag i tilfelle jeg blir lagt inn, sånn at Thomas får blitt med når Magnus kommer. I dag gjør vi litt småtteri i huset, sånn at det blir greit å komme hjem...blir det keisersnitt må jeg jo uansett ta det litt rolig etterpå og skal blant annet ikke løfte tungt. Det meste er pakket klart, men jeg må kanskje pakke om litt til Magnus, han er jo kanskje for stor for str.50, så må pakke med litt str.56 også.
Keisersnitt har jeg helt ærlig litt angst for. Tanken på å ligge våken mens noen skjærer og graver i meg gjør meg uvel og kvalm. Samtidig har jeg ikke helt lyst på narkose heller for jeg vil gjerne være våken når gutten kommer til verden. Aller helst vil jeg føde vanlig, men er keisersnitt det beste, så skal jeg ikke krangle på det. Jeg vil ikke utsette Magnus for mer stress enn nødvendig, for eksempel ved å bli sittende fast. Og jeg vil ikke utsette Thomas for at noe skal skje under fødselen sånn at vi bare blir trillet i hui og hast ned til operasjon eller noe... Anbefaler de keisersnitt, så skal jeg da overleve det...men jeg gleder meg ikke akkurat :-S
Veldig spent nå altså!! Neste gang jeg skriver er jeg sikkert trebarnsmor :-)

lørdag 15. juni 2013

På tide med en liten oppdatering...

Det er en uke siden jeg har blogget nå, så da er det tid for et lite innlegg :-)

Jeg sitter fortsatt her å ruger. Lillegutt ser ut til å trives inni hulen sin og viser ingen tegn til å ville komme ut.

Mandag kom det en reporter fra Se og Hør hit til Vennesla for å intervjue oss. Jeg skrev til Gladmeldingen for en stund siden og ønsket et møte med Kaptein Sabeltann for våre barn. Dette vet vi ikke om ordner seg enda for han reporteren har ferie akkurat når vi skal på forestilling. Og det er flere ting som spiller inn. Men han ringte meg og ville veldig gjerne skrive om Dina Michaelas sykdom, den lille jenta med den store svulsten. Viktig å få fram historier som ender godt.
Det var en veldig koselig reporter vi hentet på togstasjonen. Han ble med oss hjem til min ene kusine. Hun har sandstrand bak huset, så der fikk vi koset oss og tatt mange bilder.
Om en 3-ukers tid kommer det på trykk, så det blir veldig spennende å se.

Tirsdag var vi på siste kontroll hos jordmor og alt er bra. Hun tror egentlig jeg skal slippe å gå på overtid...men hvem vet...terminen er nå på torsdag og han viser ikke tegn til å ville komme ut enda.
En veldig koselig jordmor jeg har hatt, hun er en dame som virkelig bryr seg om andre, et godt medmenneske.
Fredag skal jeg til lege hvis ikke Magnus har kommet, men jordmor var ikke overbevist om at jeg trenger den timen...og jeg håper hun har rett.

Samme dag var Thomas og jeg i møte med Sebastians lærer. Vi ville gjerne ha et møte med henne for å fortelle litt om hva Sebastian har med seg i bagasjen, dette var også noe barnehagen anbefalte oss å gjøre. Læreren, en dame godt opp i årene virker å være en fantastisk bra lærer for Sebastian. Hun har faktisk i tillegg til å være lærer, utdannelse innen psykologi. Kunne jo ikke passet bedre. Hun sier hun vil ta Sebastian på alvor og hjelpe han der han sliter og hun var veldig glad for at vi fortalte henne om hva han tidligere har slitt med etter at Dina Michaela var så syk. Han har det jo bra nå, ettersom vi søkte og fikk god hjelp fra BUP, men det er noen småting fortsatt som det er greit hun vet om, sånn at hun forstår hans reaksjoner på enkelte ting og sånt. Blant annet sliter han jo litt sosialt, noe han synes er synd selv. Dette vil hun hjelpe han med. Hun tar han på alvor og det er godt for en mamma og pappa. Så sa hun at det er fantastisk flott at Sebastian allerede kan å lese og regne litt. For da ligger han foran andre barn der og kan heller bruke tid på for eksempel å jobbe med det sosiale, å få seg flere venner. Nå må jeg påpeke at gutten ikke er venneløs altså, men han sliter med å forholde seg til flere enn et eller maks to barn av gangen, så det håper vi blir bedre etter hvert :-) Sebastian synes jo det er forferdelig med en lærer som er i mot dataspill, hehehe, men ellers tror jeg dette er en veldig bra lærer for Sebastian.

Samme ettermiddag var vi på sommerfest på barnehagen. Det var syyyykt mange som møtte opp. Vi har vært der på luciafeiring, 17.maifeiring og foreldrekaffe før, men aldri har det vært så mye folk. Der var god stemning og veldig koselig. Ungene sang for oss og alle skolestarterne ble ropt opp en og en for å komme frem å få diplom. Da det ble Sebastian sin tur gikk han frem til bestyreren å tok høflig i mot sin diplom, så kastet han seg rundt halsen på sin barnehageonkel og ga han en skikkelig klem "ÅÅåååå" hørte vi rundt oss, hehe :-) Petter har betydd mye for Sebastian det året han har gått i barnehagen og vært en fantastisk støttespiller å ha. En god og flott mann som vi foreldrene har hatt mange fine samtaler sammen med, og som virkelig har SETT ungene våre. Tror nok Sebastian vil savne han når han snart begynner på skolen, men vi skal nok fortsatt ha mye med både han og de andre ansatte å gjøre fremover da Dina Michaela har to år igjen, så får vi jo snart Magnus som etter hvert vil trenge barnehageplass :-)

I går skulle Thomas og jeg hente et stellebord. Vi fant ut at det var greit å ha en enkelt lite stellebord på soverommet på natten, så vi fant et som skulle gies bort. Jeg hadde skrevet litt mailer med en mann og gjort avtale om at vi skulle komme i går kl.11. Ringer på i blokken og en hyggelig mann sier på høytaleren at vi skal komme opp i 2.etasje. I trappen blir vi møtt av en hyggelig mann som viser oss inn i leiligheten og håndhilser...det var faktisk Hans Marius Hoff Mittet. Det var litt gøy. Virket som en veldig hyggelig mann altså.
Så nå har vi stellebord også i orden. Alt står bare klart og venter på at Magnus skal komme til verden, så nå synes jeg godt han bare kan komme.
Dette er sannsynligvis mitt siste svangerskap, så jeg burde jo bare nyte det så lenge jeg har muligheten, men jeg må innrømme at jeg ser frem til å holde han i armene i stedet for i magen nå...for ikke å snakke om det å kunne levere han fra seg til andre av og til å få litt avlastning for det begynner å bli litt tungt å bære på han altså. I første svangerskapet la jeg på meg 9kg, i andre svangerskapet la jeg på meg 12kg og nå har jeg lagt på meg i allefall 15kg...jeg har aldri veid så mye før og det kjennes i ryggen. Men nå er det snart over da, er like ved målstreken nå :-)

Nå skal vi straks avgårde å hente en kattemamma med 4 kattunger. Vi skal være fosterhjem og gleder oss til det. Det blir fullt hus og masse liv nå ja :-) Koselig det!!

Ellers tar jeg fortsatt på meg tegninger og malerier på bestilling, så bare ta kontakt. Det blir noen dager pause omkring fødselen, men ellers står jeg på som vanlig, så jeg tar i mot bestillinger med glede :-) Ta en titt på hjemmesiden www.kunststua.com for mer informasjon og prisliste.

Ønsker alle en fortsatt fin helg! Håper dere alle koser dere og nyter alle de små øyeblikkene :-)

Klem Natalie



lørdag 8. juni 2013

Koselig overraskelse!

Fikk nylig en liten pakke i posten. Det var fra Espen Vincent med lykkeønskninger til fødselen. Her var det noe for hele familien :-) Så koselig gjort!!



Så får vi bare se om det blir fødsel snart da...er 12 dager til termin nå, så det kan jo skje når som helst :-)
Men jeg håper egentlig han holder seg inni magen til etter mandag for på mandag har vi en viktig avtale :-) Den forteller jeg mer om senere ;-)
Nå skal det slikkes sol, vi har jo sånn godvær!! Herlig!!!

God helg ønskes alle med klem fra meg :-)

tirsdag 4. juni 2013

Jaja...

Så sitter jeg her i sofaen kl.3 på natten og trykker på min pc. Våknet for snart to timer siden og følte meg så uvel...gikk på do kastet opp litt....satte meg i sofaen, så var det å løpe til doen igjen for da kom det andre veien... Har lest at dette er vanlig rett før fødsel, men jeg har ikke hatt det sånn med de andre to...men er jo lov å håpe at noe er i ferd med å skje ;-) Jeg føler meg litt mindre uvel nå, men litt sånn urolig i kroppen enda, så jeg går ikke å legger meg helt enda i hvertfall... Selv om jeg er veeeldig glad i å sove, så er det faktisk litt deilig også, å sitte oppe når det er mørkt og heeelt stille i huset.
Jeg håper dere andre sover godt og drømmer søtt nå :-) Nattinatt :-)

søndag 2. juni 2013

Pain...

Nå tror jeg lillegutt har kommet skikkelig langt ned altså...det gjør virkelig ikke godt å reise seg opp og gå i dag. Det var en aktiv dag i går, så kan ha noe med saken å gjøre også...kjente det godt i ryggen i dag tidlig at vi hadde vært noen timer i byen ja. Ungene storkosa seg for dyreparken hadde diverse stands på torvet i går, med ansiktsmaling, tegnekonkurranse, quiz, danseskole osv osv. Vi tok også et lite sightseeing tog som går i byen. Litt dyrt, men billettene kan brukes så mye du vil hele dagen. Det var en tur som tok 30 minutter og den er verdt å få med seg for dere som skal besøke oss i sommer også...det er mye fint å se på her på Sørlandet, Kristiansand er en flott by! Men turen var noe humpete, så jeg fikk voldsomt mye kynnere, hehe, så det er et tips til dere som er fødeklare...vil du ha fortgang på ting, så er det bare å kjøpe en billett til sightseeing toget og kjøre hele dagen om du vil, hehe, men det gjør ikke så godt :-)

I dag har jeg prøvd å jobbe litt, men jeg greier ikke så mye som jeg ønsker akkurat nå, jeg merker at jeg er helt på slutten av svangerskapet nå ja! Så når det gjelder kunststua, så er jeg litt forsinket med månedens kampanje og sånt, men det kommer ;-) Fikk vasket badet og ryddet gangen i dag, men alt må taes litt og litt, hehe :-) Gleder meg til ting blir normalt igjen snart altså! I morgen er vi der hvor Sebastian ble født, så alt kan skje :-)

Så må jeg si til slutt til alle som eventuelt har prøvd å nå meg eller Thomas på telefon de siste dagene. Netcom har problemer i kommunen vi bor i, så vi har ikke hatt nettverk på tre dager. Vi får derfor ikke mottatt anrop eller meldinger og vi får ikke ringt eller sendt meldinger selv heller. Jeg liker det ikke helt for hvis det blir fødsel får vi ikke tak i barnevakt eller ringt føden. Thomas skrev med netcom online i går og de jobber med saken, men det er tredje dagen nå, så håper virkelig det ordner seg snart!! Skal noen nå tak i oss, så må dere kontakte oss på facebook :-)

Nå er det litt avslapping i sofaen, så blir det tidlig natta, tenker jeg...må få meg litt ekstra søvn i disse dager :-)