tirsdag 22. januar 2013

Endelig!!

Nå er min nettside endelig oppe og går, så om du er på utkikk etter en personlig gave til noen, eller kanskje noe til deg selv, sjekk ut: www.kunststua.com
Jeg har dessverre litt startproblemer med den nye mailen min der inne, så om noe skulle haste, er det bedre å skrive til meg på natalienorboe@hotmail.no
Siden er helt ny, så det vil komme mer der inne etterhvert...den oppdateres jevnlig, så følg med ;-)
Akkurat nå er det kampanje på hjertemalerier hvor du selv bestemmer fargene og om du vil ha str 50X60 eller 60X60. Andre kampanjer kommer senerer og innimellom vil vi ha konkurranser :-) Er det noe du lurer på, så bare spør :-)

søndag 20. januar 2013

Nok en herlig helg!!

Nå er det snart klart for en ny uke med full fart. Helgen har vært helt super egentlig.
Fredag var kosedag som det pleier å være. Etter at ungene kom hjem fra barnehagen, var det vår faste fredagstaco, så var det barne-tv med litt godteri.
I går hadde vi fantastisk herlig vær, så vi gikk ut alle sammen og aket oss. Vi har en vei like bak huset her hvor det i hverdagene er masse maskiner, men i helgene er det ingen som er der og ingen maskiner i bruk, så da synes ungene det er moro å ake der. Ingen som kjører der og sånt, så det er helt trygt...dessuten er jo vi foreldre med når ungene er ute og leker :-)

Sebastian fant ny måte å teste rattkjelken på:
Litt knall og fall gjør ingenting:
Dina Michaela synes det er best å ake sammen med Sebastian...altså å sitte på. Men hun begynner å bli litt tøffere.
Thomas gikk inn og ordnet hjemmelaget pizza, mens jeg og ungene hentet posten og der var det en hyggelig overraskelse! Endelig fikk jeg svar fra Nav på en søknad jeg sendte inn i november...og som egentlig hadde behandlingstid på 3 uker...og som jeg maset om hver dag i nesten hele desember... Den ble INNVILGET!!!!! Jippi!!! Så nå får jeg beholde dagpengene mine 3 måneder mens jeg setter i gang bedriften min for fullt. Så da gjelder det bare å stå på alt jeg kan...om 3 måneder må jeg faktisk leve av kunsten...ingen vei tilbake nå. Det er godt og skummelt på samme tid. Jeg jobber og holder på med kunsten døgnet rundt nesten...akkurat nå er det mest av alt det å markedsføre/reklamere jeg driver med for å bli lagt merke til... Føler det går litt utover kvalitetstid med familien akkurat nå...selv om jeg jobber hjemmefra....jeg er jo liksom ikke helt tilstede, selv om jeg sitter i samme rommet som dem, men det er sånn det blir i starten. Nå må jeg bare satse alt! Så får jeg ta igjen alt det andre senere når pengene begynner å komme.
Jeg skulle hatt litt økonomisk støtte i starten, for å kjøpe inn et lager med utstyr/materialer, men ettersom jeg ikke skaper arbeidsplasser ble det avslag fra innovasjon norge. En del har jeg, men jeg trenger stadig mye nytt...bruker mye utstyr. Så det er utfordring nå i starten, men skal da få det til å gå på et vis...det finnes løsninger på det meste :-)
Jeg åpner min nettbutikk til uka nå, så da får vi se om det blir noe action etterhvert...spennende tider nå altså!

I dag har vi sett Harry Potter (toeren), vi så den første forrige helg. Andrè kom innom og så den sammen med oss. Jeg lagde smykke samtidig...det er litt kjekt med det jeg driver med...mye kan jeg gjøre mens jeg feks sitter sammen med familien min og ser film....
Det ble også trukket en vinner på helgens konkurranse i kveld, og den heldige ble Eva Amtoft. Det blir flere konkurranser fremover :-)

Thomas sliter med feber i dag, men nå er det felleshealing med Espen Vincent og jeg har meldt oss på der...så får vi se om det, sammen med søvn, hjelper litt på formen til Thomas :-) Ungene sover godt i sengene sine og nå skal jeg slippe inn kattene for natten.
I morgen er det fullt kjør igjen...
Ønsker alle en riktig god natt med gode drømmer :-)

fredag 18. januar 2013

Ny konkurranse!

På min facebookgruppe "Kunststua" er det nå ny konkurranse. Vinneren trekkes søndag kl.19:00 og premien denne gang er dette maleriet:
Jeg må legge til at jeg har dårlig kamera da det er meget velbrukt i noen år nå, så jeg må investere i nytt veldig snart...så fargene er en anelse sterkere i virkeligheten, sterke og gode farger! Så søk opp Kunststua på facebook, lik gruppa og del siste statusen, så kan du vinne dette maleriet. Det er malt på plate, 27x 35 cm. Det kommer uten ramme, så du kan gå å kjøpe akkurat den rammen du selv vil ha. Så vil jeg ønske dere alle en riktig god helg :-)

onsdag 16. januar 2013

Navnet er allerede bestemt :-)

Den lille prinsen i magen skal hete Magnus :-) Ligner litt på Marcus som Sebastian ville, men det er også oppkalling etter Thomas sin morfar, altså babyens oldefar :-) Gleder meg til å treffe min lille Magnus :-)

tirsdag 15. januar 2013

Babylykke :-)

I dag var vi på ultralyd på sørlandet sykehus. Jeg både gruet og gledet meg. Gledet meg til å se, men redd for at noe skulle være galt. Alt ble grundig gått igjennom og denne legen var også vel informert om både Dinas kreft og min egen hjertefeil. Alt så helt normalt og fint ut! Hun sjekket flere ganger og på slutten snudde den lille seg og viste oss alle klart og tydelig at det er en gutt vi venter :-)
Først lå han med hendene opp i ansiktet og beina i kryss på en sånn måte at det så ut som om han mediterte, hehe :-) Så strakk han litt på seg og etter litt dytting fra legen, snudde han seg helt rundt. Han var en rolig gutt. Thomas og jeg dro rett på kappahl. Jeg hadde ett par gavekort der, så vi feiret ultralyden med å kjøpe noen klesplagg i str 50 og noen i str 56, et skikkelig godt og mykt babypledd og en koseklut. Da vi hentet ungene i barnehagen fortalte vi at det var en bror de skal få og de ble veldig fornøyde med det ;-) Dina hjalp meg å pakke ut de små klærne og klippe av prislapper. Nå er det jo sommerbaby vi får, men vi bor i Norge, så hvordan vær og temperaturer blir er vanskelig å forutse, så vi går til innkjøp av klær til både varme og kaldere dager...må ha både korte og lange ermer...prøvde å ikke kjøpe de varmeste stoffene da...og det er jo snakk om en nyfødt, så ett par tynne luer kjøpte vi også :-)
Det viktigste vi mangler nå er vogn, seng og bilstol, så litt småting, men vi har jo nesten 5 mnd på oss :-) Føler 5 mnd er veldig lenge, gleder oss sånn til lillebror kommer, men samtidig trenger vi den tiden både med tanke på jobbsituasjoner, ting vi trenger og på å forberede...tiden vil nok gå fort likevel! Nå skal vi diskutere navn...Sebastian ønsket seg Marcus :-)

fredag 11. januar 2013

Konkurranse :-)

Dere som har facebook kan søke opp Kunststua. Der har jeg en konkurranse gående i helgen :-)

Nå er det helg!!! Ungene er hentet i barnehagen og Thomas står å lager taco :-)

Fikk telefon fra barnehagen i dag for å være forberedt sånn at vi ikke skulle få sjokk når vi skulle hente ungene. Dina Michaela hadde skallet hardt inni en dørkarm, så hun hadde fått en skikkelig stor kul i panna. Den synes ikke så veldig godt på bildet for den er ganske lys, men det er en skikkelig stor hevelse altså. Hun hadde blitt blek med det samme, men de ansatte hadde tatt kald klut på og gitt masse trøst, så plutselig var formen tipp-topp igjen og da de ansatte spurte henne om hun hadde vondt sa hun "Nei, æ har itj det!"...da var det ikke noen grunn til beskymring :-) Synes det var fint at barnehagen ringte og informerte om hva som hadde skjedd da :-) Bra barnehage :-) Nå ligger hun og koser seg med ammepute vi var og hentet hos ei i dag, fikk med en pose babyklær også i str 62 og oppover, så det var jo helt supert! Nå må bare ultralyden på tirsdag være fin!!! Dina Michaela lurte på om ikke babyen kunne komme nå :-)
Hun gleder seg sånn til å bli storesøster!

God helg til alle sammen, nyt den!!
Og vinneren av konkurransen på facebook trekkes søndag kl.19.00....så søk opp Kunststua, lik og del ;-) Klem Natalie

onsdag 9. januar 2013

Hodepine delux :-(

Jeg hadde hodepine i går og våknet med den i dag også...har i tilegg litt feberfølelse...har tatt smertestillende uten at det har hjulpet, men vil ikke ta mer pga babyen i magen... Jeg får da ikke gjort stort her hjemme når det er sånn...jeg skulle jobbet litt med kunsten, jeg skulle ha gjort masse husarbeid for det trengs...men det blir liksom ikke noe av noe i dag...og kjedelig for ungene med en mamma som er så redusert da...stakars små...men jeg får gjøre det godt igjen når formen stiger :-)

Jeg sitter her og tenker litt på middelalderkjolen jeg skal sy meg etter at babyen er født. Det er så mye fint vettu! Syr jeg en altfor fin en, så er jeg redd det blir en sånn kjole som ikke blir brukt....så lurer på om jeg skal sy meg en litt enklere en...har jo god tid på å bestemme meg da :-) Har søkt litt etter bilder på nettet nå, men det er så mange fine som har forsvunnet...det var en side jeg var mye inne på før, men den er borte... Tror ikke jeg skal ha sånn altfor vide ermer, men det er veldig fint det også da... :-) Så vil jeg ikke ha hvit for da kan den fort minne litt for mye om en brudekjole. Jeg elsker jo Ringenes Herre, så kanskje jeg skulle gå for en av kjolene til Arwen, med litt endringer... Hm... Så må jeg kjøpe smykker/belter som passer til...og sko... Burde tatt meg en tur til Irland igjen jeg vettu...der har de så mye fint som kunne passet av tilbehør! Dette blir liksom min "bunad", og jeg har ønsket meg det lenge! Jeg gleder meg til jeg har den ferdig og kan ta den i bruk!
Legge meg litt nedpå igjen da...blir nok bedre snart... Leste at det er ganske vanlig å ha sterk hodepine i svangerskap...jeg hadde ikke det med de andre to, men alle svangerskap er jo forskjellige.. På tirsdag skal vi på ultralyd...det blir spennende å se hva som befinner seg inni der... I det siste har jeg følt på meg at det er jente...Thomas tror også det er jente, men han tenker at det kanskje skjuler seg en til inni der han da :-p Så lenge det er en sunn og frisk liten skapning som har det bra, så er vi glade :-) Sebastian håper det er en gutt da...Dina Michaela er like glad uansett hun...hun bare gleder seg til å få baby i hus :-) I går kjøpte Thomas stellematte, så første ting er i hus :-) Ha en fortsatt fin dag og ta vare på deg selv! :-)

mandag 7. januar 2013

Fikk en påminnelse igjen...

Jeg har på facebook kommet i kontakt med et av de eldre barna fra kreftavdelingen på St.Olavs. Hun har vært der til behandling i snart 2 1/2år og er snart ferdig nå :-)
Av henne fikk jeg litt flere oppdateringer på hvordan det har gått med barna vi ble mest kjent med. Jeg visste fra før at en gutt på 15 år, en gutt på 4 år og ei jente på 2 år ikke greide seg. Fikk i går vite at det var enda en gutt som ikke greide seg, usikker på nøyaktig alder, men han var vel kanskje i 5-års alderen. Han hadde fått tilbakefall av hjernesvulst da vi var innlagt og det så ikke så lovende ut, så det var sånn jeg fryktet det hadde gått, men uansett...bare det å få høre det...
Så var det tre barn til jeg fikk bekreftet at har blitt friske. I tilegg visste jeg om en til som har blitt frisk. Alt i alt...av de barna vi pleide å være innlagt sammen med, så var det 4 som døde og 5 som greide seg (i tilegg til Dinamora vår), altså nesten halvparten som døde. Det er så fryktelig trist å høre om hver av de barna ikke greier seg av den fryktelig urettferdige sykdommen! Uskyldige barn! Men det er så utrolig godt å høre om de barna som blir friske, jeg blir så glad! :-)
Dette gav meg bare enda en påminnelse om hvor heldige vi har vært med gullet vårt! :-)
Hver morgen hvor hun kommer inn og vekker meg...det er en gave :-)
Jeg er så takknemlig!

Ønsker alle en fin mandag!

søndag 6. januar 2013

Spesielt...

Mamma jobbet på et apotek i vennesla og det huset som apoteket holdt til i, kjører vi forbi opp til flere ganger i uken. Der er det tannlege nå, men se...huset er likt... :
Jeg får en spesiell følelse av å være der... Føler meg nærmere mamma nå som jeg bor i Vennesla...høres sikkert rart ut... Men det er 17 1/2 år siden vi mistet henne og jeg føler meg nærmere henne nå enn noen gang... snille mammaen vår :-)

torsdag 3. januar 2013

Tilbake til hverdagen...

Da var vi i gang igjen...
Ungene begynte i barnehagen igjen i dag etter å ha hatt nesten to uker fri. De hadde en strålende dag! I dag tidlig sa Sebastian til meg "Håpe vi ska på tur" og det skulle de vettu...ut på tur og grillet pølser.
Thomas sendte av gårde jobbsøknader i dag og jeg går fortsatt utålmodig og venter på Nav. I mellomtiden har jeg fått tegnet litt da :-)
Skulle oppdatere hjemmesiden min i dag og gjøre den klar for åpning, men så plutselig hadde hele nettstedet blitt russisk...så da var det litt verre. Ettersom det uansett er store endringer hos meg, så lager jeg like gjerne ny hjemmeside. Var inne og opprettet konto hos Vistaprint for å lage hjemmeside med nettbutikk der, men i stedet for å betale 100 og noe i måneden, må jeg ut med over 2000...det er da for et år, så greit nok, men det er mye penger for meg akkurat nå i et beløp...men tror bare jeg må få gjort det uansett...første måneden er heldigvis gratis da :-)

I morgen er det igjen barnehage og vi fortsetter jobbsøking og jobbing...det er fullt kjør nå altså :-)
Så kommer helgen og da skal vi ta vekk julen for denne gang. Det gleder Sebastian seg til for vi har lovet han å bygge bilbanen hans på stua der juletreet står nå...så da har vi planene klare for helgen.

I går var jeg fram med symaskina...bare for å reparere ett par plagg til ungene vel og merke,  men det blir å sy litt fremover...må øve meg litt for å nå mitt mål for 2013...skal jo sy min egen middelalderkjole. Må få skaffet meg litt stoffer en dag nå for å ha noe å øve med :-)

Natt til i går drømte jeg om Michael Jackson igjen...like ekte som forrige gang, men i denne drømmen snakket jeg ikke med han. Han satt i et eller annet møtelokale og da han kom ut gikk han rolig forbi meg, jeg fikk et slags lite nikk...jeg ble gående 1 meter bak han på vei ut, men da ble jeg vekket av lille Dina Michaela, så jeg fikk ikke sett fortsettelsen, hehe :-p

Ha en fortsatt fin kveld alle sammen :-)

tirsdag 1. januar 2013

Godt nytt år til alle!!!

Takker for 2012 og alt det hadde med seg, og nå er vi inne i 2013 og jeg har en god følelse på at dette blir et godt og spennende år på mange måter, så jeg gleder meg og er takknemlig for å være her!
Vi hadde en fin kveld i går. Startet med god kalkunmiddag, dessert og godt. Var ute i 8-tiden og fyrte av litt raketter for ungene, de begynte å bli trøtte. Jeg leste nattabok for ungene da vi kom inn, men Dina Michaela sovnet mens jeg leste. Så trøtte!
Thomas, kompisen Andre og jeg koste oss utover kvelden med god musikk og noe godt i glasset (alkoholfritt på meg selvfølgelig!!). Ved midtnatt sto vi på verandaen og det var volsomt mye fint å se her på Øvrebø. Skyfri, klar himmel med stor måne og masse stjerner, og masse fine raketter i alle farger lyste opp på himmelen.
Mannfolka sover godt enda, men nå skal jeg lage en bedre frokost og få liv i dem.
Ønsker alle et riktig godt nytt år! Gode ønsker fra meg :-)

 
Tid for pepperkakehus-knusing og det var gøy:

                                                           Stjerneskudd hører med:
                                             

                                             

   Dina Michaela syntes rakettene var skumle og hadde det best oppe i armene:
                                     

                                             Hehe, litt moro med grimaser ved nattatid:
                                     

 




 
Godt nytt år! Drøm stort og tenk positivt, så ville gode ting skje :-)
Ta vare på deg selv og gjør ting som gjør deg lykkelig! Gjør det du må for at DU skal ha det bra.