søndag 28. oktober 2012

Gåsehud!!

Kan ikke fatte at denne mannen ikke stakk av med seieren i 2011...for et talent!! Han komponerer hele greia helt selv...Kunne fint vært på konsert og sittet timesvis og hørt på han!

http://www.youtube.com/embed/JyjtFb2PaGw

En herlig søndag

I dag fikk jeg ligge ekstra lenge. Etter å ha spist frokost gikk jeg og Dina Michaela ut en tur. I dag var det kaldt nok til både lue, votter og skjerf...det var minusgrader da vi sto opp, men nå har solen stått på en stund og varmen kommer sakte, men sikkert. Vi koset oss og det var godt med litt "mor-datter-alene-tid".
Løvkrig er GØY:

Vi traff en nabopus...og selv om vi har to katter selv, ville Dina Michaela så veldig gjerne ha tak i denne pusen...noe pusen egentlig ikke hadde så lyst til å være med på.. Dina Michaela kjempet hardt...
Måtte løpe litt også..
Men hun vant til slutt...og fikk holde pusen i ca.10 sekunder før den kom seg løs, hehe:
Nå koser vi oss med Bambi på film, så får vi ut og nyte sola senere i dag :-) Kos dere alle sammen

søndag 21. oktober 2012

En rar helg...

I går da jeg sto opp med ungene så jeg at Sunniva (undulaten) var så rar. Jeg løftet henne ut av buret (tam vettu) og det viste seg at hun ikke greide å fly. Vi ringte veterinær og avtalte time kl.14. Hun begynte å bli slapp da vi kjørte på vei til veterinæren. Jeg hadde henne inni genseren min for at hun skulle ha det varmt og trygt. Hun ble bare slappere og slappere...jeg tok henne i hendene mine og der sovnet hun stille inn. Ikke noen dramatikk...bare sovnet. Hva som feilte henne er det ingen som vet, det gikk jo så fort for fredagkveld da jeg tok henne inn i buret var alt bra. Nå var hun veldig ung da, var fortsatt litt baby, så jeg tenker at det kan være noe medfødt...der har vi jo vært uheldig før også...med grisungen vår Frida som hadde medfødt hjertefeil.

Sebastian som skulle i barnebursdag knakk sammen i armene på Thomas på parkeringsplassen da han skulle inn på lekebutikken for å kjøpe gave til bursdagsbarnet. Dina Michaela skjønte ikke stort, men ville gjerne holde Sunniva. Vi lot henne få lov til det og begge fikk stryke på henne, gi henne kos og ta farvel. Vi begravde henne i skogen ved huset vårt.
Til tross for dette hadde Sebastian en topp tid på barnebursdag. Så utrolig gøy...etter bare to uker i ny barnehage ble han invitert i bursdag. Jeg pratet en del med mammaen til bursdagsbarnet og hun var veldig hyggelig... Sebastian sørget for å ta med seg feil jakke fra bursdagen, så da fikk vi faktisk besøk her hos oss også av en mor og ei jente fra barnehagen, hehe :-p Koselig å bli kjent med folk her, og de er jo så hyggelige alle sammen! Veldig enkelt å få kontakt med folk her, synes jeg. Angrer fremdeles ikke noe på at vi flyttet!

Ungene (og vi voksne) var triste over Sunniva, men det var jo en til som var trist...den andre undulaten vår, Charlie... Så vi dro faktisk og kjøpte ny undulat med en gang vi. Erstatter ikke Sunniva helt, men et fint plaster på såret. Hun har allerede sittet på fingeren min. Charlie og Charlotte som hun heter, er ikke helt kjærester enda, men de kommer overens ;-)


I dag har vi vært på Oslotur. Jeg leverte et maleri til Espen Vincent.
Dette bildet ble tatt mot slutten...ikke mye endringer som ble gjort etter dette bildet ble tatt:


Jeg og ungene var med inn og hilste på kattungene hans. De var bare 3 uker gamle og så utrolige nusselige! Ungene ville gjerne ha med seg hjem (jeg også selvfølgelig). Spesielt falt Dina Michaela pladask for en cremefarget og ville ikke gi den fra seg da vi skulle gå :-) Nå er det to små som maser her altså ;-) Thomas synes vi har nok med de to store vi har...men han skulle bare sett nurkene :-p Jeg fikk maset til meg en gris...så det skal ikke være umulig å mase til seg enda en katt heller :-p

Se hva jeg fikk da vi var hos Espen i dag...enda et hjerte, men dette er et lite hjerte, så nå har jeg et stort og et lite:
                             
Disse hjertene er unike og ønsker du et eget hjerte, kanskje med healing og hjertekort fra Espen Vincent, så er han på facebook. Han har også mye annet fint, sånn som feks veldig fine smykker :-)

Ungene var slitne av å kjøre bil...de sovnet straks de la hodene på putene sine. De var veldig flinke og tålmodige i bilen i dag! Er ikke så greit å være liten og sitte tilsammen mange timer i bil...men de klaget ikke :-)

Så dette har vært en litt sånn rar helg egentlig...litt trist, men veldig fin også :-) Nå kjenner jeg at "hu mor" skal ta tidlig natta...sitter bare og gjesper her :-p

Minner om innlegget jeg skrev på fredag...(se under dette)...husk gavekortkoden om dere skal bestille noe.. ;-)

God natt og sov godt til alle når den tid kommer...

Klem Natalie

onsdag 17. oktober 2012

Må reklamere litt...

Nå har jeg kommet i gang hos tonerweb.no. Tonerweb er en total leverandør av kontorrekvisita som er spesielt billige på blekk og toner. Tonerweb dekker alt innen kontor produkter, både til privatpersoner og bedrifter.
Ved bestilling av varer er det et frakt tak på kr. 180,- på rekvisita. Så om du bestiller en pall med kopipapir blir ikke frakten mer enn 180 kr,- + mva. Inkludert i fraktprisen er varelevering på døren. Så jeg vil derfor anbefale både bedrifter og privatpersoner å se litt på hjemmesiden til tonerweb.no. Der er det veldig enkelt å bestille.
Jeg har en gavekortkode dere kan benytte om dere skal bestille. Den koden er: 112451. Med denne koden får privatpersoner kr 50,- i rabatt, bedrifter får kr 100,- i rabatt, ved kjøp for kr.500,-

Ny kunde= Gratis blekk! (gjelder de fleste Epson og Canon printere. Gratisproduktet er merket med kr.0. Har vi ikke gratis blekk til din printer får du fotopapir i stedet)

Gratis fotopapir hver gang du bestiller

Gå gjerne inn på www.tonerweb.no , ta en titt og registrer deg som ny kunde. Det er veldig enkelt. Husk å benytte gavekortkoden: 112451 om du skal bestille noe.

Ha en fortsatt fin dag :-)

tirsdag 16. oktober 2012

En trist dag...

Mottok i går budskap om at gode, snille onkel Kåre hadde kommet på sykehus. Han har lenge vært gammel og skral, så dette var ikke noe sjokk. Han har lurt døden mange ganger før, men denne gangen greide han ikke det. I natt sovnet onkel inn. Kontakten har ikke akkurat vært så stor, men det var noe ved onkel...noe godt som gjorde at jeg var ekstremt glad i han...jeg var full av gode følelser for han. Jeg følte kjærlighet fra han når jeg var i samme rom som han. Han kalte meg "mitt barn" med godhet i stemmen. Som barn hadde jeg et innrammet bilde av meg og han på rommet mitt.
Etter at jeg og min familie flyttet hit har vi mange ganger tenkt å besøke han og tante, men det ble bare utsatt og utsatt. Dagene gikk fort i starten og det var hektisk...vi har hatt mye besøk og sånt. En annen ting er at jeg gruet meg faktisk litt...jeg hadde hørt fra flere hvor ille det sto til med han og på en måte ville jeg skynde meg å besøke han før det var for sent, men samtidig kviet jeg meg for å se han sånn. En av grunnene er kanskje at da jeg traff han sist, innså jeg hvor lik han var mamma, både utseendemessig og av personlighet...det gjorde litt godtvondt å snakke med han og gi han en klem. Jeg vet mamma var veldig glad i han og de hadde et godt og spesielt forhold i sin tid. Han fortalte meg gode ord om mamma som ung og han var trist over hvordan det hadde gått med "den herlige jenta". Jeg skulle spurt han om så mye...snakket med han om de vanskelige tingene...om mamma og sånt...men jeg fikk meg ikke til å gjøre det.
I natt drømte jeg at mamma var hos onkel på sykehuset, og det tror jeg helt ærlig at hun var...nå er de sammen. Det er en koselig tanke om ikke annet..
Mine tårer renner for onkel i dag, skulle så gjerne hatt han her mye lengre, men jeg er samtidig lettet over at han slipper mer smerter.
Jeg minnes han som en blid, god og snill mann med masse kjærlighet.
Hvil i fred kjære onkel, må du ha det fint der du er nå...og en gang sees vi igjen.
Mine tanker går til de nærmeste...

mandag 15. oktober 2012

Sunniva

Nydelige, lille Sunniva som vi fikk på lørdag er så rolig og tam...det er så koselig!!
Charlie begynte også å bli tam, men tror han har blitt skremt av noe (eller noen) for han fikk tilbakefall. Var derfor vi ville gi han en venn...for at han skulle ha selskap. Sunniva trenger vi ikke jobbe med...hun er tam allerede hun :-)

søndag 14. oktober 2012

Takk for en super helg!!

Torsdag da ungene var i barnehagen hentet jeg og Thomas to trøndere som skulle ha langhelg hos oss. Linda og Kristian kom endelig fram til Vennesla etter en 12 timers togtur og det var kjempekoselig å se dem komme ut av toget! Ungene hadde gledet seg, så det var stas da de kom i barnehagen for å hente dem. Torsdag ble det mest avslapping. På kvelden så vi Åndenes makt. Fredag var vi en tur til byen. Jeg måtte kjøpe mer maling. Vi hadde oppholds og litt sol innimellom, så det var en fin bytur. Vår faste fredagstaco til middag. På ettermiddagen kom Tom Davy og Glenn (sønner av noen av mine søskenbarn), de hadde med seg døtrene sine. Det var utrolig koselig altså! Det er så flotte folk jeg har rundt meg her nede på sørlandet :-)
Etter at ungene var i seng hadde vi filmkveld og da var det "Blair witch project" og "Fredag 13th" som sto på menyen.
I går var vi på sørlandssenteret...til og med Thomas syntes det var gøy


 og der fikk vi en overraskelse av Linda og Kristian...de kjøpte en liten kjæreste til Charlie for det snakket vi om at vi skulle gjøre nå på tirsdag :-) Hun er helt herlig. Store øyne, ser litt diva ut, men også veldig rolig og snill. Faktisk er hun tam allerede og både vi voksne og barna kan kose med henne. Herlig!

Etter sørlandssenteret dro vi hjem til mitt søskenbarn Rolf Arne og kona Berit. Dit kom også datteren Jeanette, mannen Eirik og en stakars nabo med alzheimer. Veldig koselig som vanlig :-) Jeg, Thomas og ungene ble overrasket med forsinket velkomstgave...utrolig koselig og rørende:

Vel hjemme og med ungene i seng var det duket for nok en filmkveld og da var det "Silent Hill" vi så. Så nå er det nok grøss på en liten stund ;-)
I dag har vi bare vært hjemme. Datteren til en av mine 3-menninger kom på besøk sammen med datteren på 1 år. Så nå har Linda og Kristian fått hilse på noen slektninger mens de har vært her.
Vi hadde fantastisk god middag i dag og fikk nesten litt julestemning....skinkestek..Mmmm og riskrem til dessert.

Nå har Linda og Kristian reist, de sitter snart på flyet på vei hjem. Dagene har gått altfor fort!! Håper de har koset seg, det har iallefall vi gjort!
Utrolig koselig at de tok turen og alltid velkommen igjen!!

I morgen skal Dina Michaela inn på sykehuset til nye prøver, noe vi ser litt frem til for hun har vært så trøtt og sliten i det siste. Alt er nok i skjønneste orden, men godt å få det bekreftet innimellom.
Ellers fikk jeg telefon i sted om at det er e-coli tilfeller i barnehagen og det skal vi søren meg ikke ha i hus altså!!! Ingen tegn på noe hos våre barn enda og barnehagen har tatt alle forhåndsregler med blandt annet rundvask i barnehagen i helgen nå. Mange barn har testet seg.

Torsdag har jeg planer om en Oslotur. Jeg skal levere et maleri som jeg er nesten ferdig med

Så skal jeg selvfølgelig sørge for å treffe Ailin :-) :-) :-) Gleeeeder meg sånn til å se henne igjen!!

Ja...så holder jeg nesten på å glemme å si at i dag kom første snøen...Ungene løp ut med en gang. Det var derimot en annen en som helst ikke ville over dørstokken...han er som meg han, mest glad i sommer og finvær:


Ønsker alle en god natt når den tid kommer og en strålende ny uke :-)

lørdag 6. oktober 2012

Kooselig

Mitt søskenbarn, Siren, kom innom i dag sammen med yngste datteren sin og det var så hyggelig! Ungene koste seg sammen.
Hun hadde med seg et gammelt skap vi skulle få. Det er jo kjempefint som det er, men vi tenker etterhvert å male det hvit, sammen med spisemøblene og et lite hjørnebord som vi har.
Så hadde hun med seg roser til oss. Så koselig altså!!!

Fint å bli bedre kjent altså! Takk for besøket og velkommen tilbake når som helst! Vi skal også ta oss en tur veldig snart :-) Gleder meg til å se dyrene deres også ;-)

Stor klem fra meg

fredag 5. oktober 2012

God helg til alle!

Ungene har vært alene i barnehagen i hele dag og det gikk kjempefint! Vi hentet dem litt tidlig da, siden dette bare var deres 3.dag. De kom begge løpende i mot oss og Dina Michaela gråt litt da hun kastet seg rundt meg :-) Men alt hadde gått kjempebra i dag og ungene trives veldig godt! Nå har de fri til tirsdag. Da er det som vanlig ut på tur for Sebastian som går på uteavdeling og Dina Michaela har vanlig barnehagedag :-)
Nå har vi inntatt vår faste fredagstaco...det blir krig fra våre to små om vi hopper over taco på fredagene, hehe :-p Livretten!
Ungene ser Kaptein Sabeltann og slapper av. Huset er vasket, så nå er det bare kos.

I dag fikk jeg veldig koselig post! Min hjertekrystall og den er så fin! Hjertekort og det som fulgte med var veldig personlig og fint :-)
Skal se om jeg får malt ferdig maleriet jeg jobber med i løpet av helgen. I morgen kommer mitt søskenbarn Siren innom med et gammelt skap vi skal få, men ellers ingen planer for helgen. Bare lade opp til neste uke...da skal jeg fortsette min jobbsøking. Så blir det en tur til sykehuset for nye prøver av Dina Michaela...hun er så trøtt for tiden (spør om å få legge seg å sove midt på dagen og sånt)...men vi tror og håper alt er bra med snuppa :-) For de som ikke fikk med seg Schrødingers katt i går kveld, så går det i reprise på formiddagen i morgen. Der er helten vår som sammen med de fantastiske sykepleirne dere ser, reddet den lille jenta vår...

Ønsker alle sammen en fin og koselig helg :-)

Klem fra Natalie

torsdag 4. oktober 2012

Nytt forsøk...

kl.19:45 på Nrk1 skal de på Schrødingers katt ha noe om kreftbehandling av barn. De skulle jo egentlig vise det forrige uke...så vi får se om det blir denne gangen da ;-)

Mitt dyreliv..

Satt og ryddet i en skuffe i sted på leting etter noe...og da begynte jeg å se på bilder av dyr jeg har hatt opp i gjennom årene...tenkte jeg kunne blogge noen...
Bildene har litt dårlig kvalitet ettersom jeg ikke har scanner og derfor tar bilder av bilder...og dette var bare noe jeg gjorde i full fart ;-)
Jeg og mine søsken er født og oppvokst på en bondegård, så masse dyreliv har det alltid vært rundt oss, men jeg ser det egentlig ikke er så altfor mange dyr jeg har bilder av.
Det aller første dyret jeg kan minnes er en hund som het Lissy. Grunnen til at jeg husker henne er at jeg oppfattet henne som litt skummel...jeg husker jeg gjemte meg under stuebordet for at hun ikke skulle ta meg, men hun kom seg jo selvfølgelig under bordet hun også, hehe :-p Hun gjorde meg aldri noe, tror jeg, men jeg har hørt at hun ble sjalu da jeg kom til verden.

Katter var det alltid mange av på gården. Kjekt å ha på en gård for å holde fjøs og hus musefritt ;-)
Som barn var jeg hjertesyk og jeg sov mye på sofaen, da var kattene gode å ha :-)



Vi hadde også blandt annet fisker, hamster og ulike fugler på gården, men har ikke bilder.

Hjemme hos min bror hadde jeg en kanin som het Sprett, men den så jeg ikke så altfor ofte da og han var ikke spesielt tam.

Etter at jeg flyttet til Sigrid og de hadde vi Trulte, en chinchilla. Fasinerende og morsomt dyr!

Så hadde vi hunden Tex. Han var en stor og voldsom hund, blanding av Rotweiler, Napoleon Mastiff og Pyrineer...så han var ekstremt vanskelig å håndtere og dressere. Nydelig!! Men til vårt og hans eget beste ble han omplassert til noen som kunne gi han et bedre hjem. Det var ikke noe vondt i han, men han egnet seg ikke i et hus med så små barn som Mats og Linda var på den tiden.  På bildet her er han fremdeles valp.

Da jeg i et år hadde utplassering en gang i uka på Tropehagen zoo fikk jeg maset meg til en dvergvedder. Ei søt, lita jente som het Nusse. Hun var jeg veldig glad i! En morgen bråvåknet jeg og tenkte "Nusse!"...jeg løp bort til buret og der lå hun død...merkelig at jeg bare følte på meg at noe var galt.
Jeg hadde også to sebrafinker og to undulater, men har litt mangel på bilder her. Fisker hadde jeg også.



Så ble det katt igjen og han fikk navnet Ari. Han var alt annet enn kosete! Som kattunge var han bare leken, men som voksen ble han agressiv! Det synes ikke på bildet, men han var ekstremt stor og han hadde litt gaupeformete ører. Han var så agressiv at Mats lå med balltre i sengen og naboene gikk i stor bue rundt huset vårt i tilfelle han skulle hoppe frem. Han var vanvittig fin og jeg var uansett glad i han!!! Her får han litt tvangskos, hehe.
Så flyttet jeg hjemmefra og da kjøpte jeg meg min aller første rotte. En hetterotte som het Sissi. De som ikke tror rotter er intelligente dyr, skulle truffet henne!! Hun var helt fantastisk og det absolutt beste dyret jeg noengang har hatt....for en personlighet! Hun ble gammel og syk, så en dag måtte jeg ta den lange turen til veterinær og la henne slippe mer.

Før Sissi døde ble hun mamma til et kull. Jeg beholdt hennes datter Selena


Jeg hadde også skaffet meg to jenter som fikk navnene Inka og Maya (dette er fordi jeg alltid har vært utrolig fasinert av de gamle indianerne...de fikk navn etter to stammer)


Da jeg jobbet et år i dyrebutikk lånte jeg med meg en gutt hjem, så da fikk de kull

Jeg tok med meg rottene og flyttet sammen med Thomas i trondheim. Da hadde jeg allerede plassert en chinchilla hos han som het Chino

Så hadde jeg med meg en kanin som het Moppen. Kaninen var egentlig ikke helt frisk. Det var noe galt med han helt fra fødselen av, så jeg tok han til meg i et forsøk på å hjelpe han...siden han egentlig skulle avlives. Til slutt måtte vi likevel la han slippe mer.

I bursdagsgave et år fikk jeg lille Sahara av Thomas, en kjæreste til lille Chino

De fikk to kull sammen (to barn pr kull)

Vi valgte å omplassere chinchillaene til ei som bodde på landet og hadde stor inngjerding med mange forskjellige dyr. Der hadde dyrene kjempestor plass og kunne gå ut og inn som de ville i et hønsehus. De hadde varmelamper og alt. Kjempefint! Chinchilla er morsomme og nydelige dyr (og for en fantastisk god pels å kose med!), men jeg føler ikke de skal være burdyr...hos oss hadde de høyt bur med klatremuligheter og de løp fritt i huset også, men det føltes likevel ikke riktig...chinchilla skal leve fritt, føler jeg da..

Thomas hadde katten Simba fra før

Og vi skaffet han Zelda som venn

Zelda fikk et kull før vi steriliserte henne (Simba var ikke pappaen altså...han er kastrert)
To skjønne gutter som het Martin og Ozzy...de fikk nye, gode hjem :-)

En katt trakk seg til oss og det endte med at vi fikk henne. Hun het Bom og var allerede drektig da vi fikk henne. Hun fikk tre nydelige nøster. Desverre ble hun påkjørt og døde. Så kattungene måtte få flaske. Heldigvis greide de seg fint alle sammen og fikk seg nye, gode hjem.


Som dere nok alle vet, så hadde vi jo Frida. Hun hadde medfødt hjertefeil og ble heller ikke så gammel, men hun var utrolig herlig og borret seg langt inn i hjertene våre den korte tiden vi fikk ha henne

Vi hadde to akvarium før vi flyttet, men fiskene ville ikke tålt den lange flyttingen, så vi omplasserte de i andre, gode hjem. Så får vi heller skaffe nye etterhvert :-)

Nå har vi i tilegg til Simba og Zelda undulaten Charlie....og akkurat nå holder i grunnen det :-) Man skal jo ha tid til å ta vare på dem også! Blir enklere når barna blir eldre og kan bidra mer ;-) Jeg tror det er fint og sunt for barn å vokse opp med dyr, de lærer seg å ta ansvar og å vise omsorg.

Jeg har alltid hatt dyr rundt meg og kan ikke tenke meg å være uten. De gir meg så mye glede og jeg elsker å ta meg av dem. Ved siden av å ha egne dyr, har jeg passet mange dyr, og jobbet med dyr :-) Noe av det verste jeg ser er dyr som lider!







Det finnes imidlertid et dyr jeg er redd...og det er faktisk ku, hehe :-p Du ser ikke meg inne hos kyr...vet ikke hvorfor :-p

Ha en fortsatt fin torsdag!! Vi har vært på mer tilvenning i barnehagen i dag og det går helt supert!! Flott barnehage!! Kjempefint med sånn uteavdeling som Sebastian går på...de har det så koselig med hytte (med vedovn og greier) oppe i skogen...gapahuk og sånt. Helt topp! Ungene trives :-)