torsdag 29. mars 2012

Snart helg...snart påske...

Ungene reiser på påskeferie i morgen, så vi skal kose oss med film og sånt i kveld :-) Thomas holder på å lage hjemmelaget pizza :-)De gleder seg til å være sammen med farmor og farfar!

Vi var på sykehuset med lillemor for kontroll tidligere i dag og nå er begge drenene ute. Hørselen er nedsatt og hun har væske i ørene som vil oppleves som litt støy. Så nå vil hun få nytt dren i begge ørene da. Det var igjen vår forrige fastlege som jobbet der, hyggelig å se han igjen...vi var jo så fornøyd med han, men sykehuset tvang oss til å bytte fastlege da vi flyttet til Støren. Veldig flink og grei lege vi har nå også da :-)
Og når vi først styrer med ører og sånt, så har Sebastian øreverk i dag stakar...det renner fra det ene øret og er vondt innimellom! Da vi hentet han i barnehagen i går lå han på en sofa og sov, de sa at han ikke var helt i form, men nå skjønner jeg jo at det er relatert til øreverken.

Er mange som er syke for tiden...håper bare ikke det gjør at folk trekker seg fra festen på lørdag! Vi gleder oss veldig....er jo ikke så ofte vi har barnefri...og vi har iallefall ikke hatt mange festene hjemme hos oss :-)
Nå skal jeg sy litt på kostyme til Thomas og på den røde løperen vi skal ha for anledningen ;-)

Snart helg, kos dere alle sammen! Og ønsker dere en god påske :-)

søndag 25. mars 2012

Fin helg!

Da har vi feiret Sebastian med familie i dag og jeg må igjen si tusen takk til alle sammen for at dere kom :-) En veldig fornøyd storgutt som la seg i kveld! Lillemor sovnet på gulvet og ble liggende nesten ett par timer tidligere i dag, noe som kanskje ikke var så lurt for nå nekter hun å sove til natta, hehe :-p

lørdag 24. mars 2012

Jula...

Jeg satte på spillelista mi på wimp nå og da kom "The First Noel" som er min favorittsalme og som jeg egentlig forbinder med julen...spesielt etter at jeg hørte Gaute Ormåsen synge den på julekonserten i Olavshallen.
Jula i år ble noe amputert og kjip egentlig...og forrige jula var det mye sykehus for oss... Vet du hva jeg savner? Jula da jeg var liten! Nå husker nok mine søsken det litt annerledes enn meg ettersom mamma og pappa drakk, men uansett hvor fulle de var, så var vi en stor familie samlet. Alle 4 søsknene, mamma, pappa, tante var alltid med og eventuelle partnere. Vi var en bra gjeng! Når bestemor levde var hun også med, men det husker jeg ikke noe fra. Jeg savner å være samlet sånn! Julen pleide å være min favoritt-tid av hele året, men de siste årene har julen ikke blitt sånn som planlagt og den store julestemninga har ikke ordentlig kommet til meg. Skulle ønske vi kunne vært sammen alle sammen igjen!

torsdag 22. mars 2012

Gratulerer til den beste gutten!

For 5 år siden lå jeg med en nyfødt, nydelig Sebastian som småsutrett på magen min :-) Gratulerer så mye med dagen til verdens beste storgutt!

Han ble vekket med bursdagssanger, gaver og berlinerbolle på senga (spiste ordentlig frokost i barnehagen etterpå altså). På barnehagen fikk han krone, kort og masse gratulasjoner. Nå skal vi kose oss med taco og i kveld skal han få pannekake med is, krem og sjokoladesaus, siden han er så veldig glad i pannekake, men ikke glad i kaker.

Kjempeglad i deg lille gullskatt <3 br="">
Nuss og klem fra mamma

søndag 18. mars 2012

Da har vi hatt en topp dag! Naboguttene Oliver og Noah lå over her i natt. Det gikk over all forentning, ingen krangling, ingen som ikke hørte etter...bare tre gutter som kosa seg og så film før de la seg.
I dag hadde vi barneselskap for Sebastian som fyller 5 år på torsdag. De ble 7 unger tilsammen (inkl.våre to). Må si tusen takk igjen til alle for de fine gavene! Skal si det er en som er fornøyd her ;-)

Nå har vi fått i oss litt ordentlig mat (kan ikke bare spise kaker og godteri)og veldig straks begynner Kaptein Sabeltann. Da skal vi sette oss sammen i sofaen og kose oss med kjeks fra Slovakia som vi fikk av familien til Sebastians bestevenn som er derfra :-) Utrolig koselig å få sånn en overraskelse!

Ha en fin kveld!

Stor klem fra glad Natalie :-)

fredag 16. mars 2012

Bursdagsmåned!

Sitter og planlegger barnebursdag nå til helgen. Sebastian blir 5 år på torsdag (som tiden går!). I går så det dårlig ut ettersom mange ikke kunne komme, men nå ser det ut til at det blir en passe gjeng likevel. Har kjøpt inn sånn at vi skal ha sjokoladekake, muffins, kjeks, gele m/vaniljesaus og krem, og brus. Og selvfølgelig blir det godteposer, ballonger og masse lek og moro :-)

Søndag om en uke skal vi ha familien her for å ha felles feiring av både Sebastian som blir 5 og for Thomas som fyller 30 nå 1.april.
I tilegg fyller min søster Anne-Lill år nå på tirsdag, da blir det å kjøre oss en tur dit med gave og noe godt :-) Bestekompisen til Sebastian har også bursdag nå i slutten av måneden og skal visst feire. Så slutten av Mars er full av bursdager for oss.

Thomas skal ha ordentlig bursdagsfest med venner 31.mars, det gleder jeg meg vilt til! Men har bestilt meg kostyme som har vandret rundt i USA i snart to uker nå, så håper bare at det kommer frem før festen :-p
Han skal ha temafest nemlig. Film/spill/tv-serier. Jeg skal ikke røpe hvem jeg skal være enda, men skal legge ut bilder etter festen ;-)
Det kommer en herlig gjeng med folk, så det blir kanonbra!

God helg alle sammen, og nyt finværet dere som kan :-) Her er det fantastisk vær og snøen forsvinner fort :-D

Skal snart i vei og hente to små som har vært på Kardermomme by fest i barnehagen, min Lille Kamomille og lille røveren min (det var utkledning)

torsdag 15. mars 2012

Jippi!!

MR ble det jo ikke noe av på sykehuset sånn som planlagt ettersom lillemor var forkjølet, men det ble tatt blodprøver og røngten. Fikk svar på disse i går ettermiddag og de var normale!!! :-) :-) :-)

mandag 12. mars 2012

Skuffet ja...

I går ringte jeg sykehuset og sa at Dina Michaela snufser litt og hostet litt natta før, men ikke så mye. Sykepleieren snakket med legen, ringte meg tilbake og sa at vi bare skulle komme ettersom det ikke var så ille og siden hun ikke hadde feber.
Vi leverte da Sebastiangull hos Anne-Lill og dro på sykehuset.
Der fikk vi oss rom og sykepleieren satte nål i veneporten, målte og veide henne, tok blodprøver og målte blodtrykk.
En lege kom innom og lyttet på henne, så i ørene og i munnen. Joda, hun var bittelitt forkjølet så han, men han mente det skulle gå fint.
I dag tidlig trillet vi ned for MR sammen med ene sykepleieren. Ikke noe feber, ikke rant nesen og ikke hostet hun noe særlig...tror jeg hørte ette par-tre host i natt.
Legen der nede lyttet også på henne, så var det tegn på forkjølelse på blodprøvene hun tok i går kveld. Da sa han at vi burde utsette MR. Ventelisten er på flere uker, så dette var virkelig kjedelig. Bra at de tar forhåndsregler altså, det er vi jo glade for. Men vi har gruet oss for både jeg og Thomas har hatt en annerledes, vond magefølelse denne gang. Ville bare ha dette overstått og få høre at alt er bra.
Nyreprøven som skulle taes i morgen ble også utsatt til hun skal ha MR, så da fikk vi reise hjem i dag da. Vi var nok ikke særlig ønsket på avdelinga ettersom hun er bittelitt forkjølet, og det skjønner vi jo godt...vi har jo vært i samme båt som de syke, små barna der vi også...vet at en liten forkjølelse vil være fryktelig for dem å få med det lave immunforsvaret cellegiften sørger for.
Anne-Lill leverte Sebastian til oss på sykehuset. Sykepleieren fjernet nålen fra veneporten, så kjørte vi hjem. Helt bortkastet var ikke turen likevel. Fikk tatt blodprøver, skyldt veneporten og tatt røngten som vi får svar på i morgen. Svarene vi får i morgen vil nok roe ned den vonde magefølelsen også ;-)
På en rar måte er det litt koselig å være tilbake på sykehuset innimellom...vi føler oss så hjemme der, ikke minst Dinamor. Veldig gode, hyggelig mennesker som jobber der og. Men det gjør fryktelig vondt å se de hårløse barna med sonder som er der, og foreldrene deres.

Tusen takk til Anne-Lill som passet Sebastian, han har kost seg! Godt for han å være i trygge, gode omgivelser mens vi er på sånne ting (og godt for oss at vi vet han har det fint og er et sted han trives og hos noen han stoler på). Tusen takk for gavene fra henne, Elin og Reidar <3

Nå har vi spist middag. Jeg og ungene danset så Michael Jackson (wii), men Dina Michaela sovnet midt på gulvet hvor vi danset, så det ble brått slutt, hehe :-p Hun er nok sliten etter det siste døgnet.
Må skryte litt av henne da. Hun felte ikke en eneste tåre under oppholdet (bortsett fra da hun snublet og gikk på trynet i gulvet og blødde fra munnen). Sykepleieren gjorde jo forskjellig med henne, men hun var så tapper og blid hele tiden. Da sykepleieren stakk nålen inn i veneporten, snudde Dina seg mot meg og sa "Flink!" <3


Så da er det bare å smøre seg med tålmodighet noen uker til...

I morgen er det barnehage igjen på barna, det blir nok greit :-)

søndag 11. mars 2012

Søndag...

Har hatt en fin helg. I går var vi i Selbu og feiret 2-årsdagen til Alex.
På vei hjem var vi innom Ikea og så om vi fant ny sofa, men vi fant egentlig ikke noe vi likte der. Vi må nok kjøpe sofa en annen plass. Men fant mye annet fint jeg gjerne skulle hatt ;-) La meg veldig tidlig i går, holdt på å sovne på sofaen...er bare så sykt trøtt for tiden! Skjønner ikke hvorfor, men holder bare ikke ut særlig lenge på kveldene...stakar Thomas blir sittende alene :-/

I ettermiddag skal vi levere lillegutt til tanta si, de skal nok kose seg :-)
Vi andre tre legges inn på sykehuset. I morgen skal Dina ha MR i narkose, noe jeg ser frem til å få overstått. Krysser alt som krysses kan for at hun er helt frisk og fin, og at de ikke finner noen ny liten klump inni magen hennes!
De har ikk plass til oss på kreftavdelinga denne gang, så vi skal bo på hotellet. Det gjør jo ingenting siden Dina Michaela ikke skal ha noen behandlinger denne gang.
Åh, forhåpentligvis er dette siste gang veneporten taes i bruk...tenk så herlig det ville vært! Om noen uker blir den operert ut hvis alt går sånn som det skal!

Jeg blir iallefall uten data noen dager nå, så blir dårlig med blogging...men kommer sterkt tilbake ;-)

Klemklem <3

onsdag 7. mars 2012

Se- Verdens fineste fuglehus!

I dag fikk Sebastian med seg hjem et fuglehus han har laget i barnehagen, se så fint:

Skal finne en fin plass ute å henge det opp, så får vi se om noen får lyst til å bo der ;-)

I går var det skidag i barnehagen. Sebastian har gruet seg lenge og spurt hver dag i en uke om å få slippe. Mandagkveld var han på gråten, gruet seg sånn. Grunnen var at han sliter med lav selvtillit og har prestasjonsangst. Han var redd for å falle foran de andre barna, han var redd de andre barna kom til å gå i fra han...han var rett og slett redd for at han ikke ville klare det. Nå går han til behandling hos BUP med emosjonelle problemene han har etter Dina Michaelas sykdom, og for å få bygd opp selvtillit og slikt. Derfor valgte vi å holde han hjemme fra skidagen. Selv om han helt sikkert ville fått det gøy, ville vi ikke utsette han for dette akkurat nå. I stedet har jeg tenkt at vi skal ha vår egen skidag en dag nå...så skal jeg lage en medalje til han :-) (I dag sier han nemlig at han vil ha skidag med barnehagen i morgen...vet ikke helt hva som plutselig har fått han til å få lyst, men-men...)
Sebastian var med oss inn på service med bilen i stedet, så spiste vi lunsj på burger king og han fikk lekt seg litt. Vi var også og så på ny bil...samme som vi har nå bare helt ny...vi fikk litt lyst på den ja! Sebastian pratet nesten hull i hodet på bilselgeren, hehe, skal si det var en tålmodig selger med barnetekket. Sebastian fortalte han at han skal bli Brannmann Sam når han blir stor og da sa selgeren at han må være flink å lære seg å spise fisk, sånn at han blir stor nok...så får vi se om det hjelper neste gang vi skal ha fisk ;-) Selgeren spurte også om mamma og pappa er snille og da sa Sebastian "Ja, dæm slår ikke. Dæm dytte ikke heller." hehehe :-p

Men Dina Michaela var på skidag og hun fikk både diplom, kvikk lunsj og medalje. Diplomen henger på veggen på rommet, men her viser hun stolt frem medaljen (og har litt saus rundt munnen etter middagen, ser jeg nå..)

Ingen av mine to greier være seriøse på bilder, hehe :-p

tirsdag 6. mars 2012

Takknemlig!

I forbindelse med at Dina Michaela blir lagt inn på sykehuset på søndag, spurte jeg på facebook om noen ville ha Sebastian på overnatting, sånn at både jeg og Thomas kunne bo på sykehuset med lillemor. Vi har ikke opplevd å få så mye hjelp utenfra nærmeste familie før, men denne gangen var det flere som tilbudte seg å hjelpe oss. Det er helt fantastisk godt å vite at man har så gode venner som vet å stille opp når de trengs :-) Og det blir husket, vi hjelper også gjerne til når som helst :-) "Gode venner er godt å ha", synger de i barnehagen til barna...og det er helt sant altså :-)

torsdag 1. mars 2012

Det går mot vår...

...og det er så herlig! Dagene blir lengre, lysere og det er herlig å våkne til lyden av snø som drypper og smelter utenfor :-) Nå er påskeferien i boks...det blir påske på Oppdal med svigers i år og et blir nok kjempekoselig :-)
Har det veldig bra for tiden og nyter livet :-)
Snart dra på jobb nå...har senvakt i dag. Ha en fortsatt strålende dag :-)