fredag 30. april 2010

Lei av å ha dårlig råd nå altså!

Nå har jeg og Thomas slitt mye økonomisk...vi er enda ikke kommet oss 100% med regninger osv etter jula...ligger stadig etter med noe. 1.mai blir vi egentlig uten bil også for den stod ikke på EU-kontrollen, men det som gjenstår å fikse blir for dyrt for oss akkurat nå. Så er det strømmen da...den har vi fått delt opp, men det blir likevel dyrt...og første forfallsdato er i morgen.
Permisjonen min er egentlig ferdig 10.mai, men pga at Thomas går skole og Nav ikke vil overføre hans permisjon på meg, så blir jeg gående hjemme en måned nå ULØNNA for å passe frøkena vår!
I tilegg har vi fått slettevarsel fra Fame nå om at de sletter bryllupsbildene våre...så nå har vi siste sjanse til å bestille. De gav oss et knalltilbud på cd med alle bildene på og det har jeg vanvittig lyst på for det var flotte bilder! Men vi har ikke råd til å betale 1500,- for det...så da mister vi de bildene da :(
Svigermor har bursdag på mandag...så er det konfirmasjon neste helg (men den gaven har vi hatt klar lenge da)...så er det 2 barnedåper i juni...deretter skal vi etterhvert greie å komme oss på rett kjør igjen håper jeg! Jeg blir litt misunnelig når vennene mine stadig er på spa...og kjøper nye klær osv. Jeg har ikke klippet håret på 1 1/2 år og jeg kan ikke huske sist jeg kjøpte meg nye klær...
Har jeg noen kroner til overs er det som regel ungene som får ett eller annet for de er det viktigste jeg har og jeg er opptatt av at de SKAL ha det de trenger uansett hva...da får heller jeg gå med slitte hårtupper og gamle klær :-)
Etter jul nå kommer Thomas seg forhåpentligvis ut i jobb og tjener bra...det gleeeeder vi oss til! Skal bli så godt for oss for det er slitsomt å vri å vende på hver og en krone sånn! Har noe å se frem til ja :-)
Så om noen har en ledig heltidsjobb å tilby min mann i barnehage etter jul (for da er han ferdig utdannet)...så si fra! Jeg tar også gjerne en fast heltidsjobb om noen har ;-)

tirsdag 20. april 2010

Lenge siden...

Jeg har skrevet her nå....så begynner å bli på tide ;-)

Nå sitter Sebastian og Dina Michaela å ser på Shrek, så da har jeg litt tid ;-)
Sebastian er hjemme fra barnehagen. Jeg måtte hente han i barnehagen i går, blek, gråtende og slapp...ikke helt i form stakar...han lå og halvsov i armene på ene barnehagetanta. Jeg kjente det lukta fra øret hans og han sa han hadde vondt både i magen og i øret, så han fikk øredråper da han la seg i går og vi har fått rensa opp skikkelig (han har hatt litt trøbbel med verk og voks etter at han fikk dren). Han hadde litt feber i natt og kom å la seg inn til meg og Thomas...nå virker han i fin form, men ingen barnehage i dag nei :-)


Thomas ligger og sover enda. Han har for tiden praksisplass på Ranheim sykehjem, dementavdelinga. Han begynner ikke før halv 4 i dag, så da får vi litt tid sammen først.
Jeg skal på CT undersøkelse i dag (endelig), så da kan han ta ungene i mens...godt å slippe barnevakt når Sebastian ikke er helt i 100...

Dina Michaela utvikler seg fort nå, mye som skjer. Hun greier å sitte selv midt på gulvet uten støtte (men vi lar henne ikke gjøre det noe særlig lenge enda...er jo ikke bra for ryggen før de er sterke nok til å sette seg opp selv...skal ikke tvinge så små til å sitte). Hun er også sterk nok til å stå på gulvet mens hun holder seg fast i sofaen. Hun sier også mamma nå,jippi! Thomas er litt snurt for det ettersom at Sebastian også sa mamma før han sa pappa, hehe :-)
Hun babler mye mer nå og hun beveger seg mye mer rundt omkring...kommer seg bare ikke fremover enda og det plager henne litt.
Kattene har tatt i bruk badestampen til lillemor som kosekasse, så det blir dusjing på henne for tiden. Men hun er jo så glad i å bade...plasker og spruter...så i går tok vi i bruk alternative løsninger:


Nå får jeg gå å ordne meg litt...
Håper alle får en fin dag!

Fiskegrateng...


med poteter og Thomas hjemmelagede saus...

Fiskeboller i hvit saus...


med poteter, gulrot og bacon

lørdag 3. april 2010

Zelda har fått kattunger :-)

Er ikke lenge siden vi skjønte at det var kattunger på vei, så vi hadde ikke trodd det skulle skje så raskt. Hun virket ikke akkurat fødeklar, men plutselig i går kveld hørte Thomas en lyd under sofaen og der lå det jammen meg en liten kattunge! Zelda slikket ren ungen sin, spiste morkaka, diet babyen og malte. Etter en halvtimes tid tenkte vi at det hele var over og at det bare ble en unge...for det virket sånn. Men plutselig ser Zelda på meg med store øyne og mjauer...og der kommer det enda en liten baby! Alt gikk kjempebra og Zelda var så flink!
Jeg hadde laga en koseplass til henne på forhånd, men den var ikke godtatt...hun ville føde under sofaen. Lagde en kosekasse til dem som vi har prøvd å ta de oppi flere ganger, men hun tar ungene med seg under sofaen igjen...så det er tydeligvis der hun vil være :P
Zelda er ikke vant til å bruke kattedo, så hun viste meg selv at hun ville ut på do i dag....etter bare ett par minutter var hun inne igjen og rett under sofaen til sine små. Hun er en god mamma!
Simba (kastrerte hannkatta vår) har stort sett holdt seg unna dem, men han ligger også nå under sofaen med dem og koser seg :-) Flink reservepappa ja ;-)
Nå skal vi ta godt vare på disse små og etterhvert som de blir leveringsklare skal vi finne gode hjem til dem...vi har allerede flere interesserte og det er moro at kjentfolk vil ha dem sånn at vi kan se de vokse opp :-)
Så blir det etterhvert sterilisering av kattemor. Vi ville ha et kull først, både for vår del, men ikke minst fordi at det anbefales for å minske faren for kreft. Ikke alle veterinærer sier så, men mange gjør det og da skader det jo ikke å la henne få et kull...vi er jo glad i vår lille Zelda!
Legger ved bilder av de nydelige barna:


fredag 2. april 2010

Gratulerer med dagen Thomas :-)


Min fantastiske mann Thomas fylte 28 år i går.
Jeg er veldig heldig som har han i livet mitt!
Han er snill tvers igjennom, positiv, morsom, både voksen og barnslig, flink til å lage mat og en kjempeflink pappa!

Jeg elsker deg kjempehøyt Thomas og håper du hadde en fin feiring sist onsdag og i går!
Gratulerer igjen så mye med dagen i går!

Borte bra, men hjemme best :-)

Søndag morgen reiste vi til hytta til mine svigerforeldre. Den er i Stallvik. Der har vi nå vært helt til i dag og blitt vartet opp og koset oss. Snille svigerforeldre jeg har ja! Godt å få slappe ordentlig av, men jeg blir litt rastløs av det også...jeg greier vanligvis ikke sitte rolig så lenge av gangen...må hele tiden gjøre noe. Været var litt så som så...var kald vind en dag, så regn neste, men vi spilte spill og koset oss inne. Fint for Sebastian og Dina Michaela å få tilbringe så mye tid med sine besteforeldre også! I går fylte Thomas 28 år, så da hadde vi boller, sjokoladekake og kakao etter en god kyllingmiddag. Har hatt noen fine dager, men nå var det godt å komme hjem i dag...ligger noe i det med borte bra, men hjemme best ja :-) Har pakket ut, vasket klær, spist middag og dusjet...i kveld skal jeg og Thomas slenge oss på sofaen og se tv, så blir det godt å sove i egen seng i natt :-) Legger ved en liten video av godgutten min som liker å gjøre seg til og få oppmerksomhet, hehe :P Håper på finvær i morgen, sånn at vi kan ta med ungene ut :-)