søndag 28. februar 2010

Noen middager...


Potetbåter, tomatskiver, brokoli, løk og ost (på toppen) fløtegratinert. Kylling ved siden av. Kjempegodt!


Det samme som på forrige bilde, men med biff i stedet for kylling. Dette lagde vi da Sebastian overnattet hos bestemor og bestefar.


Lasagne med poteter ved siden av

torsdag 18. februar 2010

Kloke ord :-)

Livet er for kort til å våkne opp med savn og å være sint. Så; elsk menneskene som behandler deg rettferdig, glem de som ikke gjør det. Tro på at alt som skjer har en mening. Hvis du får en ny sjanse, grip den med begge hendene. Hvis det endrer livet ditt, tillat det! Ingen sa at livet ville være enkelt å leve, de bare lovte det skulle være verdt det.

tirsdag 16. februar 2010

Likte denne nye versjonen av We are the world jeg! Veldig tøft fra ca 4:44 ut i sangen!



Synes det var fint gjort at de beholdt Michael Jackson i den ettersom han var med å lage originalen :-)) Respektfullt!

søndag 14. februar 2010

Morsdag og valentinsdag :-)

Jeg starta dagen klokken 7 i dag. Da var det to unger som var klare får å ta fatt på dagen. Thomas var på klassefest i går, lå derfor lenge og var ganske redusert først på dagen.
Jeg vekket han i ett-tiden med et valentinskort fra meg....frokost på sengen fant jeg ut at bare var å kutte ut. Men jeg og Sebastian lekte med leire og da lagde jeg et hjerte til Thomas.


Ellers gjør vi ikke mye mer utav dagen. Thomas og jeg tenkte egentlig å ut og spise alene eller gå på kino...for vi kan ikke huske sist vi hadde litt alenetid, men vi har litt problemer med å få barnepass for tiden....
Thomas skulle på butikken og kjøpe melk og brød i sted. Da kom han faktisk hjem med blomster til meg, det var koselig da :-))


Min egen mamma døde for 14 år siden, men jeg husker henne veldig, veldig godt!
Hun lærte meg og mine søsken mange gode ting. Hun hadde sine problemer....men ingen foreldre er perfekte og hun var egentlig en utrolig god og snill person!
Er ikke alltid like lett å være mamma heller. Tenker blandt annet på alle årene hun kjempet hardt for å få meg hjerteoperert....i 10 år var hun skråsikker på at jeg var hjertesyk, men ble ikke trodd. Jeg var ekstremt mye syk og hadde veldig vondt! Da jeg endelig ble undersøkt ordentlig ble det fart på sakene...da sa hun til meg at det var som å få 20 kg løftet bort fra skuldrene.
I tillegg har min eldste søster revmatisme....og det var sikkert heller ikke helt enkelt for mamma. Jeg har jo selv to barn og vet hvor vondt det er å se at ens egen lille engel er syk....da kan man tenke seg å ha barn som er konstant syke....
Mamma bodde i tilegg langt vekk fra sin egen familie, og i 1991 mistet hun mannen sin....håper på at hun har det fint der hun er nå :-) Jeg savner henne!

Mamma var veldig flink til å lage mat....jeg savner hennes gode komper! Og hun var kjempeflink til å sy! Hun var også flink til å skrive dikt.
Hun var ekstremt gjestfri og glad i mennesker. Passet stadig nabobarna og strålte når hun hadde mange barn rundt seg! Var et omsorgsmenneske.
Jeg husker en gang en nabogutt på Oppdal ble mobbet av andre nabobarn pga hudfargen. Da gikk mamma ut og spurte barna:
"Hva driver mødrene deres med nå?" "De soler seg" svarte barna.
Mamma spurte videre "Ja, og hvorfor soler de seg?" "Jo, for å bli brune" svarte de.
"Hm...ja...da er han bra heldig denne gutten her...han behøver ikke sole seg han for han er brun og fin hele året han ;-)"
Hun lærte meg mye som jeg alltid vil ha med meg i livet og som jeg vil lære videre til mine barn.

Etter at mamma døde fikk min yngste søster Fotoblikk foreldrerett for meg, så hun er også som en mor for meg. Jeg vil derfor benytte morsdagen til å fortelle henne hvor glad jeg er i henne og hvor høyt jeg setter pris på alt hun har gjort for meg! Hun er en veldig god mor for sine to barn, men hun har også vært en veldig god morsfigur for meg i mange år nå :-) Tusen takk Sigrid :-)

lørdag 13. februar 2010

Nok en koselig dag...

Dagen starta så som så...jeg kjeda meg veldig og var bare drittlei husets fire vegger...JEG MÅTTE UUUUT!
Så da Thomas omsider kom seg opp av sengen kledde vi på ungene, satte oss i bilen og kjørte...uten noe mål...
Etter å ha kjørt litt foreslo Thomas at vi kunne kjøre til min søster Trønderfår
På vei til Klæbu kjørte vi innom en butikk og kjøpte med rundstykker, noe pålegg...og Freia påskeegg :-) Så da vi kom frem kosa vi oss med god mat.
Sebastian ville ut å lage snømann, så etter å ha spist gikk jeg, Sebastian og Thomas ut og lagde en snømann på platten til Anne-Lill.

Dina Michaela var inne med tante i mens....hun trenger litt trening på å være borte fra mammaen så...
Etter å ha laga snømann kjørte vi hjem for Thomas skulle på klassefest i kveld.

Nå har jeg nettopp fått gullungene mine i seng og skal bare nyyyte hvor stille og rolig det er her :-)
Jeg håper Thomas har det gøy! Han fortjener det :-)

Til slutt - Et bilde av min nybada lille tulle som er i seng :-)

torsdag 11. februar 2010

Flinke, snille mannen min!

I går lagde jeg matpakken til Thomas (han pleier som oftest å gjøre det selv altså...), og jeg la med noen nøtter i matboksen hans.
I dag da jeg sto opp og skulle lage frokost+ matpakke til Sebastian møtte dette meg på kjøkkenbenken:


Det går veldig bra med Thomas på skolen. Han trives godt, sier han. Så langt har han gjort leksene sine (har ikke hatt mange da..), møtt opp presist og deltatt i gymtimene...han leste til prøve (han syntes nok jeg var slem som spurte han ut og sånt, men det var godt ment da jeg maste sånn på han) og han fikk 4 på prøven....alt dette er kjempebra med tanke på hvordan det var sist han gikk skole! Stolt av mannen min ja!
Det er ganske intensivt da med tanke på at det bare er et halvt år. De lærer mye i løpet av en dag. I går drev de å målte blodtrykk og de siste dagene har de lært om sukkersyke, og om kreft. De lærer om symptomer og sånt...og Thomas fortalte meg at hele klassen er i ferd med å bli hypokondere, hehe...for alle har noen symptomer på ting :P
Nå har Thomas fått praksisplass også. Skal være 3 uker på et sykehjem på Ranheim. Det blir spennende!

Det er ganske interessant utdanning...jeg ville nok valgt denne utdanningen jeg også dersom jeg skulle satt meg på skolebenken igjen.

onsdag 10. februar 2010

Savner deg!



Rettsaken er endelig i gang nå, så tenker litt ekstra på MJ nå...savner han...
Husker Thomas spurte meg en gang for noen år siden om hvordan jeg trodde jeg ville reagere dersom Michael døde.. Jeg husker jeg sa at jeg ikke ville tenke på det. Men helt ærlig ble jeg overrasket over min egen reaksjon da Thomas fortalte meg at Michael var død. Jeg knakk fullstendig sammen....over en kjendis liksom....en jeg aldri har truffet. Det er litt rart, men sånn er det bare....han har betydd mye for meg, og for så enormt mange andre også :-)

lørdag 6. februar 2010

Har hatt en så koselig dag i dag :-)

I dag var vi først innom jobben til Sigrid...koselig å treffe henne :-)
Så kjørte Thomas meg og Dina Michaela til Tempe for å besøke Silje.
Silje fikk lille Lukas bare 2 dager før Dina Michaela kom til verden....vi møttes på barsel da vi hadde rom tvers over gangen til hverandre. Jeg har kjent Silje i 15 år, så det var moro at vi fikk babyer samtidig.
Stine (kona til Thomas's søskenbarn) kom også og hadde med seg datteren Aurora på 1 år som jeg og Thomas er faddere for.
Vi var der ett par timer og kosa oss.

Og i ettermiddag fikk vi besøk av Leif, Trine og lille Håkon. Det var vårt første møte med fadderungen :-) Plutselig var lille Dina Michaela kjempestor!


Vi spiste ost og kjekst (Sebastian spiste kjeks og prim, hehe). Litt senere var det hjemmelaget pizza og grand prix finale. Vi var alle veldig skuffet over at Keep of Kalessin som vi stemte på ikke vant, men sånn er nå det....
Nå skal jeg snart finne senga. I morgen skal jeg bare kose meg hjemme med mann og våre to skjønne barn tror jeg :-)

fredag 5. februar 2010

Noen middager vi har hatt i det siste..


Ovnsgratinert pasta d'parma.


Indisk chicken tandoori. Favorittmaten min :-)


Thomas bruker potet til tandoorien...det hører ikke med, men han gjør i allefall det.


Tikka masala med strimla svinekjøtt


Svinenuggets med krydderbearnesaus og ris med spinat.


Dette er jo ingen middag, men jeg og Sebastian lagde boller en dag her, så slenger med et bilde av dem...skikkelig monsterboller...de ble så store (og veldig, veldig gode!)

torsdag 4. februar 2010

Et av mine kunstverk :-)


Fikk beskjed av min ene søster om å legge ut bilde av dette maleriet for hun trengte det til noe ;-)

Nå når...

Thomas går skole er det som regel jeg som må hente/levere Sebastian i barnehagen...og ettersom jeg ikke har førerkort/bil, så må jeg gå. Når det blåser og er 15 minus, så frister det lite å gå ut. I tilegg så har jeg den forferdelige bratte, lange bakken å gå.
Så tar det voldsomt med tid før vi kommer oss av gårde om morgenen ettersom det er to unger som skal ordnes, MEN når vi først har kommet oss av gården, er det egentlig veldig godt likevel selv om det er 15 minus! Her er et bilde jeg tok da jeg kom hjem etter å ha levert han i dag tidlig :-)

tirsdag 2. februar 2010

Velkommen til verden kjære fadderunge :-)

I går kveld kjørte Leif og Trine ned til sykehuset for da skulle lille Håkon ut!
Rundt 2-tiden i natt kom beskjeden om at en velskapt blond gutt var kommet til verden, 3555gr og 50cm :-)
Gratulerer så kjempemye til stolt mor, far og storesøster!
Gleder meg til å hilse på nurket :-)