mandag 30. november 2009

Snart jul!




I går fikk jeg hjelp av min fine 2-åring med å sette frem adventspynten og det var stas ja!
Han lyste opp da han var med meg ut i boden og hentet inn eskene med julepynt.

Han hjalp meg å henge opp stjerna i kjøkkenvinduet, og adventsstaken ble satt i et av stuevinduene. Han hjalp meg også med å sette fire lilla lys i staken på stuebordet, og på rommet fikk han en nissepute. Ble koselig ja!

Gleder meg til han våkner i morgen og skal få åpne julekalendere. Tanta har i år også ordnet pakker til kalenderen hun broderte i fjor. Han har ikke sett pakkene enda, men jeg skal henge de opp når han har lagt seg i kveld, så får han se når han står opp i morgen.

Farmora og farfaren har i tilegg kjøpt barne-tv kalender som han skal få åpne til barnetv.

Det stopper ikke der for jeg har laget en slags kalender til hele familien (etter tips fra en søster).
Jeg har skrevet ned en oppgave/aktivitet for hver dag på kort. Disse oppgavene/aktivitetene skal jeg, Thomas og Sebastian gjøre sammen. Det kan være at vi skal lage pepperkaker en dag, ut og lage snømann en dag (hvis snø), se film sammen en dag osv. Dette er rett og slett for at vi skal bruke kvalitetstid sammen, alle sammen, hver dag. Kooooselig!

Hvert år setter jeg opp en nisselandsby (skal få lagt ut bilde etterhvert) hvor vi setter opp en liten nisse hver dag. Så nå skal vi virkelig kose oss masse sammen fremover!
Fra lørdag og til i dag har en kompis fra arendal vært på besøk hos oss. Det var koselig. Han reiste i dag. Takk for koselig besøk Andre!
I dag skal vi til Anne-Lill og spise middag. Egentlig skulle vi dit på lørdag, men da var Sebastian febersyk, så da tar vi det i dag i stedet.
Søskenbarnet mitt Siren er der og sist jeg traff henne var jeg så lita at jeg kan ikke huske det. Så det blir moro å treffe henne igjen :-)
I kveld er det valg i Jakten på kjærligheten...det gleder jeg meg til :-)
Ønsker alle en fortsatt fin dag!


Gratulerer med dagen Trine!!!


I dag fyller Trine 25 år, hurra!
Trine er en god venn. Hun og samboeren Leif skal være faddere for Dina Michaela. Selv venter de barn nr.2 i februar. Trine er en kjempekoselig jente jeg er glad jeg har blitt kjent med! Så tror jeg hun er like glad i Ikea som meg, hehe :P
Gratulerer så mye med dagen Trine!
Ønsker deg en kjempefin dag :-)
Gave kommer etterhvert ;-)

Stor bursdagsklem

mandag 23. november 2009

Julevask


I dag var jeg så flink å starte på julevasken :-))

Må ta det litt etter litt her i huset i år ettersom det er to småtroll her nå.

I dag var det kjøkkenet som ble grundig tatt. Tømte alle skap og vaska de både utvendig og innvendig. Vaska på toppen av skapene og listene på kjøkkenet.

Alle glass som vi ikke så ofte bruker ble også vaska for de hadde nok blitt litt støvete må jeg innrømme. De glassene på bildet er bare fra en hylle....det var to hyller til med glass og kopper, så jeg hadde en stooor koppvask i dag, hehe ;-)

I morgen skal jeg hive meg løs på badet tenker jeg...eller kanskje soverommet....vi får se.

Deilig følelse når jeg vet at det er ordentlig rent.

Bursdager

I går var vi i to bursdager.
Først var det barnebursdag hos ei jeg gikk i klasse med på ungdomsskolen og videregående. Sebastian var invitert da sønnen hennes Elias feiret sin 2-årsdag.
Gaven fra Sebastian var Rorri dvd og Rorri bok.
Guttene hadde aldri før møttes, men de lekte fint (og krangla litt om lekene innimellom, hehe)
De var 3 gutter og 2 små babyer, så det var ikke kjempeselskap, men både Sebastian og bursdagsbarnet var ganske slitne etterhvert.
Vi var der i 2 timer bare for vi hadde enda en bursdag å gå i.

Bæbæ fyller år nå på onsdag og hadde kaffeselskap i går.
Det var veldig koselig. Veldig gode kaker serverte hun også :-)
Av oss fikk hun en bok skrevet av Anne B Ragde for det er en forfatter hun liker godt.
Gratulerer så mye med dagen som kommer Bæbæ :-)

lørdag 21. november 2009

Dagen i dag...




I dag var jeg på trilletur med naboen May Tonje, kjempekoselig!
Sur vind, men godt å komme seg litt ut, og ungene har jo så godt av frisk luft de også. Dina Michaela sover veldig godt i vogna.
Koselig å bli bedre kjent med naboen!

Så var vi på middag hos svigers. Vi pleier alltid å spise hos de første søndag i advent, men neste helg har vi overnattingsbesøk fra Arendal, så derfor tok vi adventsmiddagen på forskudd i dag. Julemat, julebrus og dessert...kjempekoselig.

I kveld lærte Thomas Sebastian å danse som Michael Jackson, hehe, smeltet mammas hjerte da ja!Filmet han, så skal få lagt det ut senere.

Har hatt en fin dag i dag :-)
I morgen skal vi i to bursdager.

Legger ved et bilde av mine svigerforeldre med hvert sitt barnebarn :-)

Så må jeg legge ved et bilde av et maleri min mann lagde til meg her om dagen, hehe, søt han er <3

Svinestek


Satt stekeovnen på 175 grader.


Gnidde inn skinka i salt og pepper

Satte skinka midt i ovnen og stekte den til termometeret som sto i skinka viste 85 grader (noen synes kanskje det er mye, så dette er smak og behag).

Tok den så ut av ovnen og lot det stå ett kvarters tid før den ble skjært opp.


Saus:

Lagde sausgjevning av mel og smør. Tilsatte ca 1 liter vann.

Blandet i sukker kulør for å få fin farge.

Tok så oppi buljong, salt og pepper.

2ss tyttebær og 1ss grov sennep.

Tok til slutt oppi sjyen fra skinka.


Hadde kokt potet og grønnsaker som tilbehør.

mandag 16. november 2009

Medisterkaker m/tilbehør




Søndag hadde vi medisterkaker med poteter, grønnsaker og brunsaus til middag.
Ble igjen en del, så i dage hadde vi rester, men i stedet for grønnsaker hadde vi kålstuing. Kjempegodt! Og billig :-)
Lille Sebastian spiste veldig mye begge dagene, men han foretrekker kålstuing fremfor grønnsaker!

søndag 15. november 2009

Gratulerer med dåpsdagen!

I dag blir lille Daniel, sønnen til Cecilie og kristian døpt.
Gratulerer så mye <3<3<3

lørdag 14. november 2009

Fadderungen min :-)




Hadde besøk av lille Aurora i dag (og foreldrene).
Hun vokser og forandrer seg så fort! Må bli mye flinkere til å besøke henne :-)
Legger ut et bilde av snuppa her...må få skryte litt...og håper på å treffe henne veldig snart igjen!




*Stolt fadder*

fredag 13. november 2009

Stroganoffgryte


Du trenger:

1 pose toro stroganoffgryte
1 boks fløte
4 dl vann
Jasmine ris
Poteter

Kokte opp stroganoffgryta sånn som det står bak på posen.

Jasmine risen kokte med tandoorikrydder for å få en mer spennende smak.
Vi valgte også å ha poteter denne gang.

Sebastian gjør framskritt!


Sebastian har nå hatt dren i 8 dager og det går kjempefint!

Aldri har han klaget over at han har vondt, og jeg har aldri sett at det har verket eller vært bløtt i ørene. Har fortsatt en resept liggende som jeg fikk i tilfelle jeg trengte øredråper, men resepten ligger fremdeles urørt, så dette går over all forventning.

Allerede samme dag som vi kom hjem etter operasjonen sa han "Sebastian" i stedet for "Dasse" og "Gasse"...nå er han tilbake til å si "Dasse" og "Gasse", men gammel vane er vel vond å vende ;-)

Ellers kommer det noen ord av og til. I går da Thomas henta han i barnehagen løp Sebastian bort til pappaen og sa "sofagris", hehehe...lurer på hvem som har lært han det.

Så har han begynt å rette på oss også. På Onsdag da Thomas leste Mummi på senga for Sebastian sa han feil navn på figurene. Thomas kalte Sniff for Kengu (han blanda med Ole Brum). Da hadde Sebastian avbrutt "Nei, nei- Sniff". Etterpå hadde Thomas kalt en mindre kjent figur i mummi for "Lille My", men det var også feil "Nei, nei, Lille my" sier Sebastian og peker på hun som er Lille My.

Etter frokosten i dag ville Sebastian se på film. "Tegne stjerne" sier han når en teletubbie tegner en stjerne. "Ja, tegner hun stjerne på tv'n?" sier jeg som står med koppvasken og stresser for å bli ferdig før Dina Michaela våkner. "Nei, tegne filmen" sier Sebastian og retter på meg.

Han snakker på langt nær så bra som de fleste andre 2-3 åringer, men det har iallefall begynt å løsne ganske bra nå. Kjempemoro synes jeg!

I barnehagen kunne de fortelle at han også har blitt roligere (for han har vært ganske så hissig).

Fortsatt har han noen raserianfall...i går var han ganske ekstrem ovenfor Thomas da han skulle bli med hjem fra barnehagen. Men det er jo noe som heter trassalder også ;-)

Nå ligger begge småtrolla å sover, så jeg skal benytte anledningen til å gå ut med søpla og hente posten. Er fryktelig kaldt ute, men må prøve å få tatt meg en trilletur når Thomas kommer hjem i dag. Må på postkontoret en tur også, så tar det i samme slengen.

Er siste kursdag for Thomas i dag, så i kveld skal vi kose oss med tv-kveld og bare slappe av. X-factor og senkveld...fast hver fredag. Heier selvfølgelig på Chand, hehe :-)

Ønsker alle en fortsatt fin dag :-)


onsdag 11. november 2009

Frustrert over legebesøk!!!

I går var jeg på helsestasjonen med Dina Michaela for 6-ukers kontroll (tenk at hun er 6 uker allerede!)
Hadde time 12:00, men kom ikke inn før bortimot 12:30 fordi legen var ute og spiste lunsj....men greit nok.
Fikk veid henne, målt henne og målt hodeomkrets. Alt var tipp topp og den lille babyen min er ikke så veldig liten lenger ;-)

Hadde så en liten prat med helsesøster. Masse standard spørsmål "Ammer du? Hvor ofte? Hvordan er natta? osv". Hun spurte meg også om vi har tatt vaksine mot svineinfluensa, og jeg sa at vi er så i tvil angående vaksina. Hun kunne da fortelle meg at det overhode ikke var noe farlig å ta den....så vi får se om kanskje Sebastian skal få den da...

Så viste jeg henne navlen til lillemor for den har vi streva lenge med. Hun har nemlig viltkjøtt som stikker ut av navlen og dermed vil ikke navlen gro ordentlig. Vi hadde samme problem med storebroren også, så vi vet veldig godt hvordan vi skal få det bort. Problemet er at hos Sebastian forsvant tappen som stikker ut veldig raskt av behandlinga, men Dina Michaela sin tapp har ikke krympet engang. Helsesøster sa at det nok kommer av at Dina Michaela har så stor klump...Sebastian sin var mye mindre. Så sa hun at barnelegen skulle få se på det når jeg skulle inn til han etterpå, sånn at han kunne hjelpe meg.

Når jeg kommer inn til han knepper han opp bodyen og tar en titt, men han visste ikke hva den klumpen var. Jeg måtte forklare han at det er viltkjøtt. Jeg måtte forklare han hvordan vi behandler det, men at lapis-stiften ikke hjelper sånn som det gjorde hos Sebastian. Ikke visste han hva lapis var og han spurte hvor jeg hadde kjøpt det... (apoteket).
Så satte han seg ved pc'n og søkte på babyverden.no for å lese seg frem til hva jeg kunne gjøre med navlen. Han konkluderer med at jeg kan rense med pyrisept....ehhh....rense vekk en stor død kjøttklump??! I tillegg sier han at det ikke har noen hensikt å holde navlen tørr sånn som jeg prøver på...men det er ikke det jeg har lært tidligere i allefall....for jeg har fått råd om å prøve å få klumpen til å tørke inn...
Så jeg ble ikke så mye klokere...var ingen hjelp å få der angående navlen.

I tillegg skulle han sjekke om hoftene til lillemor er som de skal så han drev å bøyde beina hennes opp og ned, men så tok han frem en bok og begynte å lese seg frem i den. Jeg ble litt urolig da og lurte på om noe var galt, men han måtte visst lese seg frem til at ting var ok...
Ikke sjekka han muskulaturen i feks nakken hennes heller...noe de alltid gjorde hos Sebastian. Ikke sjekka han om det var skjevheter på hodet hennes....
Føler ikke han undersøkte henne noe særlig i det hele tatt egentlig...stilt meg masse spørsmål i stede for å sjekke henne selv.

Enn at det går ann?! Har hørt mange historier fra andre også angående denne helsestasjonen vi tilhører...og vi har hatt noen merkelige opplevelser der før også.
Jeg har snakket med fastlegen min om det og han sier jeg skal komme til han med ungene om det skulle være noe. Mandag skal jeg til han selv, så da skal jeg få han til å ta en titt på navlen til lillemor....kanskje han kan hjelpe :-)
Jeg er strålende fornøyd med fastlegen min...kunne ikke vært mer heldig med han, så han skal jeg tviholde på ja ;-)

Nå skal jeg se om jeg ikke får gjort litt husarbeid her jeg. Thomas er på kurs, Sebastian er i barnehagen og Dina Michaela ligger og sover i senga mi, så jeg får benytte muligheten nå ;-)

mandag 9. november 2009

Dagens middag...


Har en mann som er både flink og glad i å lage mat.
I dag fikk jeg noe jeg ikke har fått av han før, og som vanlig skuffet han ikke.

Dersom noen trenger middagstips tenkte jeg å ha en egen etikett her på bloggen hvor det går ann å finne tips fremover :-)

Kokte opp to poser Toro pasta diparma (vi er 3 personer som spiser, så vi må ha såpass).
Stekte bacon kutta opp i bittesmå terninger.
Tok pastaen og baconet i en ildfast form.
La mozzarellaost og noen baconterninger på toppen.
Litt salt og pepper.
Stekte i ovnen på 225grader i 15 min.

Salat og brød ved siden av.

Det var veldig godt og jeg holdt nesten på å glemme å ta bilde til bloggen....husket det underveis i min porsjon nr.2 ;-)

søndag 8. november 2009

Enda mer farsdag :-)







Vi vekket Thomas kl.11 i dag tidlig og da fikk han en tegning av Sebastian. Sebastian sier han har tegna et ansikt, og en svart måne her et sted...ellers er vel det meste opp til fantasien til hver enkelt tror jeg :-)
Vi gjør ikke så mye utav farsdagen, men vi spiste bløtkake i ettermiddag, og den ble pynta av Sebastian, så jeg må legge ut bilde av den. Var populært å få slikke bollen og vispene også.

Min egen pappa døde da jeg var veldig lita, men jeg har mange gode minner om han.

Mitt aller koseligste minne er da jeg satt på gyngehesten og så ut av vinduet og opp på lysene i skiheisen for jeg trodde det var nisser som gikk med lyktene sine. Pappa satt i gyngestolen med pipa si og vi hørte på god gammel julemusikk. Ingen sa noe...vi bare kosa oss.

På slutten da pappa levde var han nesten blind. Et fint minne jeg har av pappa er at han og jeg skulle fargelegge et helikopter i fargeboka mi, men ettersom han ikke så så mye måtte jeg sitte i fanget hans og hjelpe han.

Jeg husker jeg var med han i skogen for å hugge juletre og at vi var oppe ved veien og fiksa bekken som nesten var gjengrodd og tørr.

Husker jeg satt i fanget hans og fikk styre traktoren og jeg husker han kjøpte et lite lekehelikopter til meg da vi var på butikken.

Så husker jeg veldig godt hvor gæren han ble på katta da hun tok fugl :-)

Husker jeg ikke turte gå ned på do på natta, så jeg tissa i legobøtta mi. Pappa oppdaget det, men han ble ikke sint...han bare satte seg på sengekanten min og hadde en prat med meg om hvorfor jeg ikke hadde gått på do og at det ikke var farlig å stå opp om natta.

Og jeg husker han vekte meg en natt jeg hylte og skrek pga mareritt, så bar han meg inn til han og mamma, sånn at jeg fikk sove hos dem.

Husker vi sto ute i fjøset og beiset aviskurver (pappa lagde aviskurver en periode) mens vi hørte på Johnny Cash og jeg dansa.

Har mange flere minner også, de aller fleste er gode minner.

Utrolig mye jeg husker til at jeg var så lita, men jeg var ei pappajente og det var tungt å miste han, så jeg har på en måte ikke tillatt meg å glemme.

Etter at mamma også døde fikk min yngste søster og mannen foreldrerett for meg, så jeg har fortsatt en pappa å feire på farsdagene. Pleier ikke å gjøre så mye utav det, men vi var iallefall på besøk til de i dag, så han fikk en gratulasjon i år også :-) Kjempeglad i han!

Gratulerer med farsdagen til alle fedre!!


Spesielt må jeg gratulere min fantastiske mann!
Han er en kjempeflink pappa for våre to søte små :-)
Vi er kjempeglade i deg!
Mange koser og klemmer fra Sebastian, Dina Michaela og mammaen <3<3<3

fredag 6. november 2009

Sebastian har fått dren..


For en måned siden var jeg på helsekontroll med Sebastian. Der nevnte jeg at vi synes Sebastians ligger etter språklig i forhold til de andre barna han omgås både i barnehagen og på fritiden. Ikke bare at han er treg til å lære, men når han gjentar ord etter oss, så er det som kommer ut av munnen hans så veldig fjernt fra det han egentlig prøver å si.
Helsesøster foreslo at det kunne ha noe med hørselen å gjøre, noe vi også hadde tenkt på. Barnelegen tok en titt i ørene på han og sa at der var det rødt og hovent.
Fikk så henvisning til spesialist som vi var hos for nesten ett par uker siden.
Øre-nese-halslegen sa også at det var rødt og hovent, noe som tydet på at det var mye veske i ørene og gjorde at lillegutt hadde svekket hørsel.
Han sa Sebastian måtte få lagt inn dren.

I går startet vi dagen kl 08:00 og spiste frokost. Etter kl 09:00 kunne ikke Sebastian spise noe for de siste 4 timene før narkosen skulle han faste. Fikk heller ikke drikke etter 11:00.
Kl 11:15 smurte vi Emla bedøvelseskrem på hendene hans for han skulle ha venekanyle.
Vanskelig for en gutt på 2 år å la kremen og plasteret være på hendene over 1 time...han ville gjerne klå litt på, så han måtte ha på seg fingerhansker sånn at han ikke ødela noe (se bildet).

13:00 ble vi hentet på venterommet og tatt med inn på operasjonsrommet. Vi hadde forberedt Sebastian på det som skulle skje. Han visste at han skulle få et stikk i hånda, og han visste at han skulle sove litt hos legen mens legen skulle gjøre noe med ørene hans.
Regna med det ville bli skriking da venekanylen skulle settes i handa, men neida. Han satt og så på at legen stakk den lange, tykke nåla inn, men han verken sa noe eller gråt. Tapre gutten min.
Så la Thomas han ned på benken og en assistent tok frem maske mens legen sprøytet inn noe i venekanylen. "Eple" sa Sebastian "Har du lyst på eple?" spurte assistenten "mhm" sa Sebastian, så sovna han. Fælt å se han sovne slik...hele situasjonen var utrivelig. Ikke noe moro å se ungen sin sånn! Tror både jeg og Thomas kjente klumpen i halsen da vi gikk ut på venterommet.

Vi satt 15-20 minutter og ventet, så det var fort gjort...men det føltes lenge å sitte der for jeg ville aller helst vært der inne hos Sebastian.
Endelig fikk vi gå inn til han å vente på at han skulle våkne.

De hadde fått problemer underveis i operasjonen for Sebastian fikk mye slim pga narkosen ettersom han skal ha vært bittelitt forskjølet uten at vi visste det.
Han hadde hosta opp slim da han lå i narkose. Mens vi venta på at han skulle våkne drev legen og slo han i ryggen for å få opp slimet. Han måtte ha surstoff for å puste ordentlig og han var koblet til en liten boks som viste pulsen og forskjellig. Da han våkna hosta han mye og fikk opp mer slim. Fortsatt var det slim i lungen på høyre side, så han måtte ligge på ene sida. Surstoffet ble fjernet for han pusta snart greit selv. Vi måtte vente litt på at pulsen kom der den skulle være, men så fikk vi ta med gutten vår hjem.

Han greide ikke gå selv, så vi måtte bære han til bilen. Han prøvde flere ganger å stå oppreist selv, men han datt bare stakar. Legen sa at det var veldig mye veske som rant ut av ørene på Sebastian, så han har hatt veldig nedsatt hørsel. Alt nå skulle det være nesten normalt.

Vi spurte han noen ganger i går om han hadde vondt, men det hadde han ikke.
Allerede da vi spiste middag i går sa han navnet sitt riktig (han har sagt Dasse og Gasse helt til nå), så det var godt tegn!

Han fikk feber i går kveld, og jeg sjekka han mange ganger i natt....var så bekymret vettu.
Men i dag var feberen borte og han var sitt gode, gamle jeg igjen.
I dag har han sagt Ole Brum i stedet for "One" som han sa før, så det skjer noe med språket hans. Det vil vel ta litt tid for han å lære seg mange lyder, så jeg forventer ikke at han skal snakke veldig mye bedre med en gang, men det blir spennende fremover nå ja.

Er veldig stolt over den flinke, gode gutten <3

tirsdag 3. november 2009

Nærmer oss fort advent nå!

Har vasket gangen, brettet klær, vasket mer klær og hengt opp...vasket og tørket kopper...vært ute med ungene og lagt dem begge til å sove dupp....så nå sitter jeg og nyyyter hvor stille det er her :-)

Har begynt å tenke litt på jula i det siste, for nå går det fort....under en måned igjen nå, så er vi i desember. Har fått unna noen julegaver allerede og det er godt.
Gleder meg noe veldig til jul (sånn som jeg alltid gjør)...i år skjønner jo Sebastian enda mer, og for meg så er det kjempeviktig at han får en flott jul. Gleder meg til han skal åpne kalendere hver dag og sette opp nisse i nisselandsbyen (en landsby vi lager hvor det settes opp en nisse hver dag...som en slags kalender).
Vi skal kose oss sånn i desember altså! Jeg og Thomas snakka om å ha juleverksted med Sebastian...og vi må bake litt også.
Kanskje nissen kommer på julaften i år :-) I fjor droppa vi det for Nissen hadde kommet i barnehagen og da hadde Sebastian blitt vettskremt!

30.desember får vi besøk fra Nederland. En vi har blitt kjent med gjennom World of Warcraft kommer. Vi har kjent han noen år nå, men aldri truffet han før, så det blir spennende.
Vi pleier å feire nyttårsaften hos familien min i Kvål, men det spørs hvordan det blir i år da.
Vi får se.

Jeg må gå å skrive handleliste jeg nå før ungene våkner. Det begynner å bli passe tomt i matskapene her, så vi får vel gå til litt innkjøp i dag :-)

Noen som har middagstips? Jeg er så tom for ideer...

søndag 1. november 2009

This is it!

Trine spanderte på meg kino i dag sånn at jeg endelig fikk sett This is it, tuuusen takk! :-)
Filmen har ikke fått de beste terningkasta, men dette er en film laget for fansen. Jeg synes dette er en veldig fin film som viser en profesjonell stor artist, og et fantastisk flott menneske.
Synd at han ikke fikk hatt disse konsertene, de hadde blitt knallbra og utifra det vi så i filmen, så ville han virkelig dette...han lyste liksom sånn opp der han stod og øvde.
Jeg synes fortsatt det er uvirkelig at han er død....og det er rart det går ann å savne et menneske man aldri har møtt, men for meg har han betydd så enormt mye og jeg var faktisk glad i mannen....selv om jeg aldri traff han.
Synes denne filmen er en verdig avslutning på hans liv.

R.I.P